• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Kit en lijm voor je boot? Gebruik Sikaflex! | Kitcentrum

Elasticiteit en stijfheid zijn sleutelwoorden van Sika bij de bouw en reparatie van boten en schepen die constant worden blootgesteld aan de trillingen die veroorzaakt worden door onder andere wind en golven.
De elastische lijm- en afdichtsystemen die Sika speciaal voor de jacht-scheepsbouw en watersport heeft ontwikkeld, presteren uitstekend op de benodigde plaatsen. De uitgebreide productlijn beschikt over alles wat te maken heeft met egaliseren van dekken, lijmen van dekdelen, inrubberen van teakdeknaden, afdichten en verlijmen.

Bovendien is er een volledig assortiment aan systemen voor dekbekleding, geluidreductie, trillingsdemping en brandvertraging. Deze systemen voldoen aan nieuwe standaarden met elementen als laag gewicht, hoge geluidreductie en thermische isolatie. Sika's systemen zijn ideaal voor gebruik in alle soorten watersport zoals boten en schepen, van kleine boten tot luxueuze zeiljachten, van motorboten tot cruiseschepen en van tankers tot snelle veerboten.
Kit en lijm voor je boot? Gebruik Sikaflex! | Kitcentrum

De meeste sika lijm en afdichtingsproducten zijn via ons te verkrijgen.

Klik hier voor meer info over de Marine producten van Sika

Hoe dicht je luiken en dekbeslag af op jachten?

Sommige onderdelen aan dek zijn onderhevig aan hoge mechanische spanningen, zoals lieren, wandputtings en teakvoegen, terwijl ventilatoren, luikdeksels e.d. lage spanningen ondervinden. Om ervoor te zorgen dat uw deze onderdelen goed zijn afgedicht, raden wij het volgende aan:

Inbedden en afdichting van dekbeslag met hoge mechanische belasting

Dekbeslag, zoals wandputtingen, lieren en geleiderollen moeten zeer hoge dynamische spanningen absorberen. Hiervoor moet een hoogwaardig product, zoals Sikaflex®-292i worden gebruikt in combinatie met extra mechanische bevestigingen.

Inbedden en afdichting van dekbeslag met minimale mechanische belasting

Dekbeslag, zoals lamparmaturen en afdekstrippen, moeten waterdicht zijn maar zijn niet onderhevig aan hoge trek- of torsiespanningen. Deze kunnen effectief worden afgedicht met Sikaflex®-591 of Sikaflex®-295 UV.