Ottoseal S68 310ml

Speciaal voor cleanroom gebruik

(korte) levertijd verwachte leverdatum donderdag 1 januari geleverd!

  Waarom dit product?

 • Gratis tuitje(s) meegeleverd
 • Food safe
 • Niet corrosief
 • MEKO vrij
 • Zuurvrij

van 13,20 (adviesprijs) voor 9,95 per stuk ( 12,04 incl. BTW ) 25% korting

Volumeprijzen

(geldig bij alle kleurcombinaties)

20 20x stuks 9,55 p/st 28% korting bestel 20x
 • ...
 • Alleen online beschikbaar
 • Voor 21:30 besteld, donderdag 1 januari in huis
 • Gratis bezorging vanaf 40,-

  Waarom dit product?

 • Food safe
 • Niet corrosief
 • MEKO vrij
 • Zuurvrij

Ottoseal S68

Wat deze siliconenkit speciaal maakt is de toepasbaarheid in cleanrooms en klimaatregelingsinstallaties. Het is een siliconenkit die zeer weer-, verouderings- en UV-bestendig is. De Ottoseal S68 is een MEKO-vrije siliconenkit. Perfect voor iedere klus waarbij hygiëne voorop staat!Ottoseal S68 Premium siliconenkit | Kitcentrum.be

Wanneer gebruik je de Ottoseal S68?

Een uitermate geschikte kit voor productieruimtes van de geneesmiddelenindustrie en ventilatie-installaties. Maar hiernaast ook voor elektronica - chipfabricage. Daarnaast ook bij het afdichten van plaatsen waar medische artikelen opgeslagen liggen. Wil je zeker weten of de Otto Seal S68 van Otto chemie voor jou geschikt is? Lees dan het productspecificatieblad.

Er wordt aangeraden om de hechtvlakken altijd stofvrij en vetvrij te maken. Reiniging van deze ondergronden kan met OTTO Cleaner T. Nog meer informatie nodig? 

Kenmerken

 • Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit
 • Food safe / FDA
 • Niet corrosief
 • Zeer goede weers-, verouderings- en UV-bestendigheid
 • Schimmelwerend ingesteld
 • Uitharding in 24 uren bij 23 °C is ongeveer 2 mm

Eigenschappen Ottoseal S68 310ml

Merk Otto Chemie
Verpakkingstype Koker
Geschikt voor onder andere Behandeld hout, Beton, Glas, Hout, Koper, Metaal, PVC, Polyester, Staal, Tegels & Keramiek, Zink
Toepassing Hygiene & Food
Kenmerk UV bestendig
Soort Silicone

Technische gegevens Ottoseal S68 310ml

Bekijk hier het datablad voor alle info over de Ottoseal S68Ottoseal S68 Premium siliconenkit | Kitcentrum.be

Bekijk hier het FoodSafe certificaat van de Ottoseal S68

Bijzondere instructies
Vóór aanvang van de werkzaamheden moet de verwerker zeker stellen dat de materialen die in direct contact met dit product komen ermee en ook met elkaar compatibel zijn en elkaar niet beschadigen of veranderen (b.v. verkleuren). Van materialen die later in de nadere omgeving van dit product verwerkt worden moet de verwerker vóóraf zeker stellen dat hun inhoudsstoffen resp. uitwasemingen geen vermindering van de eigenschappen of verandering (b.v. verkleuring) van het product tot gevolg kunnen hebben. In geval van twijfel moet de gebruiker ruggespraak met de betreffende producent van de materialen houden. Tijdens de uitharding worden gelijdelijk geringe hoeveelheden van een oximeverbinding vrijgezet. Tijdens de verwerking en uitharding voor voldoende luchttoevoer zorgen. De verhardingstijd verlengt met de toenemende sterkte van de laag silicone. 1-componentige silicone is niet geschikt voor vlakke verlijmingen, tenzij de speciale constructieve voorwaarden daarvoor aanwezig zijn. Indien men de silicone in lagen dikker dan 15 mm dik opdragen wil, dient men van tevoren contact met onze technische afdeling op te nemen. De wisselwerking met chemicaliën in zowel vloeibare als ook gasvormige toestand zoals b.v. jood-, broom- of aldehydehoudende stoffen kan een verkleuring van de silicone tot gevolg hebben. Zo nodig moeten vóór de toepassing tests doorgevoerd worden! Contact met bitumenhoudende en weekmaker afgevende materialen zoals b.v. butyl, EPDM, neopreen, isolatie- en teerlagen vermijden. Bij sterke chemische of fysieke belasting van de voeg graag ruggespraak met onze technische afdeling plegen. Opmerking m.b.t. de verwerking van de kleur "edelstaal": Gelieve erop te letten dat bij het "modelleren" van de silicone, d.w.z. wanneer siliconenlagen over elkaar geschoven worden (zoals b.v. bij hoeken), donkere, duidelijk zichtbare scheidingslijnen ontstaan. Deze lijnen kunnen vervolgens door gladstrijken niet meer verwijderd worden. Dit effect treedt enkel bij de kleur "edelstaal" op. De oorzaak hiervoor ligt in het kleurpigment dat het metaaleffect doet ontstaan. Dit is een typische producteigenschap van de kleur "edelstaal" en is geen productgebrek. Om dit effect te vermijden dient men er bij het afstrijken op te letten, dat geen siliconelagen over elkaar geschoven worden. Bij de sanering van door schimmel bevallen voegen moet de aanwezige elastische afdichtingkit volledig verwijderd worden. Voor het opnieuw vervoegen moeten de betroffen voegen met OTTO Anti Schimmelspray behandeld worden om eventueel overgebleven schimmelsporen te verwijderen. Gebeurt dit niet, dan kan ondanks de schimmelwerende instelling van de afdichtingkit snel weer schimmel op de voeg groeien.

Voorbehandeling
De hechtvlakken moeten schoon, vetvrij, droog en draagkrachtig zijn. De hechtvlakken moeten gereinigd worden en alle verontreinigingen, zoals oplosmiddelen, conserveermiddelen, vetten, oliën, stof, water, resten van lijmen en afdichtingkitten en van andere stoffen die een negatief effect op de hechting kunnen hebben, moeten verwijderd worden. Reiniging van niet-poreuze ondergronden: Reiniging met OTTO Cleaner T (afluchttijd ca. 1 minuut) en een schone en pluisvrije doek. Reiniging van poreuze ondergronden: oppervlakken mechanisch van losse deeltjes ontdoen, b.v. met een staalborstel of een slijpschijf.

Toepassingsinstructies
Vanwege het grote aantal toepassingen voor onze producten en voorwaarden voor deze toepassingen is het in elk geval noodzakelijk, alle voor het betrokken gebruiksdoel belangrijke producteigenschappen vóóraf te testen en in de praktijk te toetsen. Het uiterste houdbaarheidsdatum staat op de verpakking en dient in acht te worden genomen. Wij raden aan om onze producten in ongeopende originele verpakking droog (< 60 % rlv) bij een temperatuur tussen +15 °C en +25 °C op te slaan. Worden de producten over een langere periode (meerdere weken) bij hogere temperaturen/luchtvochtigheid opgeslaan en/of getransporteerd, kan een vermindering van de houdbaarheid resp. een verandering van de materiaaleigenschappen niet uitgesloten worden.

Reviews voor: Ottoseal S68 310ml

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Ottoseal S68 310ml. Schrijf als eerste een review!