• Voor 21:30 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Acrylaatkit voor buiten kopen? Direct regenbestendige kit bij Kitcentrum

Normaal gesproken gebruik je een acrylaatkit niet buiten. Acrylaatkitten zijn namelijk niet bestand tegen water. Als een acrylaatkit in contact komt met water, lost de kit als het ware op. Om tóch aan de wensen van klanten te voldoen zijn er een paar regenbestendige acrylaatkitten ontwikkeld door diverse kitfabrikanten.Acrylaatkit voor buiten kopen? Direct regenbestendige kit bij Kitcentrum

Op deze pagina gaan we je alles uitleggen over acrylaatkit voor buiten. We gaan het onder andere hebben over:

Wanneer gebruik je een acrylaatkit voor buiten?

We beginnen even bij het begin. Wanneer gebruiken we überhaupt een acrylaatkit? Een acrylaatkit (of acrylkit) is eigenlijk altijd een goede optie wanneer we voegen (of soms scheuren of gaten) willen afdichten wanneer er geen beweging plaats vindt. Een tweede voordeel van acrylaatkit is dat het overschilderbaar is. Als we deze twee dingen combineren komen er een paar situaties naar voren waar je een acrylaatkit buiten kan gebruiken. Eén van de meest voorkomende situaties is het afkitten van houten en metalen kozijnen.  

Op welke ondergronden hecht acrylaatkit voor buiten?

Onze acrylaatkitten voor buiten hechten op de meeste ondergronden, zoals hout, multi- en triplex, isolatiematerialen, hard- en zachtboard, verf- en laksystemen, pleister-, stuc-, spuit- en metselwerk, (gas)beton, (kalkzand)steen, gipskarton, metalen en veel meer veelvoorkomende ondergronden.

De meeste acrylaatkitten voor buiten hechten ook uitstekend op de meeste poreuze ondergronden. Soms zelfs als deze (licht) vochtig zijn! Wil je er zeker van zijn dat de acrylaatkit een goede hechting heeft? Doe dan van te voren even een kleine hechtproef. Hierdoor verzeker jij jezelf van een goed resultaat.

Regenbestendige acrylaatkit

Sommige acrylaatkitten zijn regenbestendig. Vaak is zo’n acrylaatkit zo gemaakt, dat deze tijdens de uitharding een plasto-elastisch rubber vormt. Dit vormt een soort beschermende laag waardoor de kit tegen regen kan. Let er wel op dat dit de kit zeker niet waterbestendig maakt! Bij langdurig contact met water zal de kit alsnog oplossen.

Opzoek naar een regenbestendige acrylaatkit? Wij raden de Zwaluw Acryl Exterior+ aan! Dit is een buitenkwaliteit acrylaatkit die snel na het aanbrengen regenbestendig is. Dit is dan ook één van onze meest verkochte acrylaatkitten die buiten goed te gebruiken is.

Bekijk de Zwaluw Acryl Exterieur, een regenbestendige acrylaatkit

Acrylaatkit buiten aanbrengen

Een acrylaatkit buiten aanbrengen kun je alleen doen als de omgeving én de ondergrond een temperatuur hebben tussen de + 5°C tot + 40°C. De ondergrond moet altijd schoon, droog* (een sterk zuigende ondergrond hoeft niet volkomen droog te zijn) en vrij van stof zijn. Alle losse deeltjes moeten van de ondergronden verwijderd worden.

Ga je kitten op een poreuze ondergrond zoals gips, cellenbeton of kalksteen? Dan moet je het oppervlak voorstrijken met een mix van 1 deel acrylaatkit en 2 delen water.

Het afwerken van acrylaatkit kun je doen door met een licht-vochtige vinger langs de voeg te strijken! Hier heb je geen afwerkzeep of afwerkspatels voor nodig.

Acrylaatkit buiten overschilderen

Acrylaatkit voor buiten is het beste overschilderbaar wanneer de kit volledig is uitgehard. Tijdens het uitharden krimpt een acrylaatkit vaak een klein beetje. Wanneer je dus te snel gaat overschilderen, kan de verf barsten.

Over het algemeen kun je acrylaatkitten voor buiten ook prima overschilderen met dispersie- én synthetische verven. We raden je wel altijd aan om een hechtproef te doen, zodat je er zeker van bent dat de verf en de kit compatibel zijn. Bij hooggevulde dispersieverven kunnen er ook barsten ontstaan. Ook hier is het een sterke aanrader om een test te doen vóór je aan de daadwerkelijke klus begint.

Ben je opzoek naar de best overschilderbare acrylaatkitten? Dan kun je het beste een kijkje nemen bij onze anti crack acrylaatkit. Hier vind je alle acrylaatkitten die je kunt schilderen zonder scheurvorming. Overschilderen is niet altijd (direct) nodig of gewenst. In dat geval kun je ook prima kiezen voor een acrylaatkit op kleur. Op Kitcentrum zijn de populairste kleuren, zoals RAL9001 en RAL9010 gewoon standaard leverbaar! 

Acrylaatkit voor buiten kopen bij Kitcentrum

Acrylaatkit voor buiten nodig? Je vindt het bij Kitcentrum. Met meerdere kleuren standaard op voorraad kun je de best mogelijke optie uitkiezen. Doe je nog voor 23.59 je bestelling? Dan kun je morgen al gaan kitten!