• Voor 21:30 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
Zwaluw Hybriseal 2PS 290ml
Zwaluw Hybriseal 2PS 290ml De meest professionele beglazingskit!
Meestverkochte keuze

4,49

(21)

Sikaflex 84 UV+ koker 300ml
Sikaflex 84 UV+ koker 300ml Perfect overschilderbare glaskit en zeer goed bestand tegen weersinvloeden
Professionele keuze

7,25

(8)

MSP Oneseal 290ml koker
MSP Oneseal 290ml koker De oplossing tegen slakkenvraat!🐌
Professionele keuze

4,99

(7)

Seal-It 325 Propaint 290ml
Seal-It 325 Propaint 290ml Makkelijk verwerkbare glaskit!

3,99

(7)

Soudal Soudaseal Glass & Paint 290ml
Soudal Soudaseal Glass & Paint 290ml Ietsie beter dan de Glaskit TS én met KOMO-certificaat!
Professionele keuze

4,60

(8)

Zwaluw Window Seal Easy 290ml
Zwaluw Window Seal Easy 290ml Soepel verwerkbare en perfect overschilderbare kit voor beglazing en kozijnen

4,95

(3)

Bostik H995 Premium Allround 290ml
Bostik H995 Premium Allround 290ml Speciaal ontwikkeld als een allround kit voor het afdichten van bouw- en dilatatievoegen in gevels en beglazingstoepassingen
✔ Duurzame keuze

6,95

Soudal Glaskit TS 290ml Groen RAL 6009
Soudal Glaskit TS 290ml Groen RAL 6009 Een Glaskit in de kleur Groen 🟢

5,09

(5)

Sikaflex 223 300ml
Sikaflex 223 300ml Weersbestendige lijm en afdichtkit

12,30

Zwaluw Window Seal Easy 600ml
Zwaluw Window Seal Easy 600ml Soepel verwerkbare en perfect overschilderbare kit voor beglazing en kozijnen

8,55

(1)

Den Braven Hybriseal 2ps 600ml
Den Braven Hybriseal 2ps 600ml in 600ml worst verpakking

7,89

(3)

Seal-It 325 Propaint 600ml
Seal-It 325 Propaint 600ml Propaint in 600ml worst verpakking

6,59

(1)

Sikaflex 84 UV+ 600ml
Sikaflex 84 UV+ 600ml Perfect overschilderbare glaskit en zeer goed bestand tegen weersinvloeden
Professionele keuze

10,25

MSP Oneseal worst 600ml
MSP Oneseal worst 600ml Perfect overschilderbare glaskit tegen slakkenvraat!🐌
Professionele keuze

6,75

(3)

Zwaluw Butylene X 310ml
Zwaluw Butylene X 310ml Hybride beglazingskit op basis van polybuteen en plantaardige olie

2,85

Tec7 X-Seal 310ml
Tec7 X-Seal 310ml Om alles en overal flexibel af te dichten!

7,95

Soudal Soudaseal Glass & Paint 600ml
Soudal Soudaseal Glass & Paint 600ml Ietsie beter dan de Glaskit TS én met KOMO-certificaat!
UIT ASSORTIMENT

7,95

Glaskit nodig? | Nu bestellen = morgen het glas kitten

Hybride beglazingskitten zijn speciaal ontwikkelt om overschilderd te worden. Zoals het woord al verklapt wordt het veelal gebruikt bij situaties met glas. Beglazingskit wordt dus vooral bij situaties gebruikt waar glas zit, maar daarnaast kan het ook bij best veel andere toepassingen worden gebruikt. Een paar voorbeelden van voorkomende situaties zijn: het afdichten van glas in houten kozijnen of het afkitten van plinten, vloer aansluitingen, dilatatie voegen buiten en kozijn aansluitingen. Let er wel bij op dat dit per hybride beglazingskit verschillend is. Lees dus altijd goed de productbeschrijving voordat jij jouw keuze maakt.Glaskit nodig? | Nu bestellen = morgen het glas kitten

Hoe werkt een hybride beglazingskit

Om goed te begrijpen hoe een hybride beglazingskit werkt, kijken we als eerst naar het woord hybride. Dit betekent namelijk: een kruising tussen twee soorten. Denk aan bijvoorbeeld aan een hybride auto, deze heeft een elektrische motor én benzinemotor. Ook een hybride kit is een kruising van twee soorten. Het combineert de mechanische eigenschappen van een polyurethaan kit en de gebruikseigenschappen van een siliconenkit. Deze combinatie maakt het een perfecte beglazingskit. 

Keuze merk hybride beglazingskit

Hieronder hebben we een klein overzicht gemaakt van de verschillende merken die Kitcentrum aanbiedt en wat de voordelen ervan zijn:

 • Je zou voor Soudal Soudaseal Glass & Paint kunnen kiezen omdat deze super goed overschilderbaar is, een KOMO-certificaat heeft en beschikbaar is in meerdere kleuren waaronder 3 RAL kleuren.
 • Of Zwaluw Hybriseal 2PS, de meest verkochte keuze. Erg goed overschilderbaar, KOMO-gecertificeerd, geschikt voor vele toepassingen en beschikbaar in 6 kleuren. Daarnaast heb je van Zwaluw ook de Window Seal Easy, een universele hybride beglazingskit. Overschilderbaar en makkelijk verwerkbaar.
 • Of de beglazingskit van Seal-it, de 325 Propaint. Een makkelijke verwerkbare en KOMO gekeurde kit. Daarnaast ook nog een scherpe prijs.
 • Wellicht vinden slakken jouw kit zéér smakelijk. De MSP Oneseal van Bloem is uiterst geschikt tegen slakkenvraat en inbraakwerende beglazingen door de sterke hechting.
 • Tot slot de Sikaflex 84 UV, een KOMO gekeurde, elastische en UV-bestendige 1-component beglazingskit op polyurethaanbasis. Deze kit is zeer goed bestand tegen weersinvloeden en hecht zelfs zonder primer op glas, hout en vele lakafwerkingen.

De verschillende soorten hybride beglazingskitten en hun toepassingen

Hierboven was al een klein overzicht gemaakt van de verschillende merken en waarom je voor hun zou kunnen kiezen. Hieronder komt een ander overzicht met wat meer producttechnische eigenschappen zoals in wat voor toepassingen de beglazingskitten geschikt zijn.

 • Soudaseal Glass & Paint van Soudal: Goed overschilderbare en neutraal uithardende beglazingskit op basis van smx-polymeer. Geschikt voor beglazingsvoegen (topafdichting tussen glas en raamprofiel) en ook voor aansluit- en uitzettingsvoegen tussen raamprofielen.
 • Hybriseal 2PS van Zwaluw: Perfect overschilbaar, hybride technologie zonder siliconen. Geschikt in vele toepassingen zoals het afdichten van glas in houten kozijnen, afkitten van plinten, ditalatie voegen enz.
 • Window Seal Easy van Zwaluw: Hoogwaardig professionele hybride kit voor beglazing en kozijnen. Hardt uit onder vochtige omstandigheden.
 • 325 Propaint van Seal-it: Hoogwaardige en subliem overschilderbare afdichtingskit voor bouw- en beglazingsconstructies.
 • MSP Oneseal van Bloem Sealants: Perfect overschilderbare beglazingskit die veelal door de professional wordt gebruikt. Geschikt voor top- en hielafdichtingen bij het plaatsen van isolatie- en gelaagd glas. Daarnaast ook voor inbraakwerende beglazingen en waar veel slakkenvraat voorkomt.
 • Sikaflex 84 UV van Sika: Geprezen vanwege zijn uitstekende overschilderbaarheid. Geschikt voor het afdichten van verschillende soorten beglazingen, met name bij isolerend glas in houten kozijnen.

Hoe gebruik je een hybride beglazingskit zo effectief mogelijk

De ramen kitten doe je om twee redenen: het ziet er mooi uit en het verbetert de isolatie van je woning. We raden aan de 'oude' kit te vervangen als er schimmel op komt of als je zichtbare scheurtjes ziet ontstaan. Je kan  glaskit correct aanbrengen met de volgende stappen:

 1. Verwijder de oude kit. Dit doe je door het weg te snijden met behulp van een stanleymesje.
 2. Reinig de voeg nu met een cleaner.
 3. Bescherm de randen om de voeg zo goed mogelijk door een tape aan te brengen.
 4. Breng de kit aan. Houd de kitspuit recht op de voeg en ‘druk’ de kit in de voeg.
 5. Strijk de kit af met behulp van het juiste afwerkgereedschap en afwerkzeep.

Ben je opzoek naar meer informatie over het aanbrengen van glaskit? Lees dan ‘Mooi ramen kitten, hoe doe je dat?’.

De kleurmogelijkheden van hybride beglazingskit

Ondanks de overschilderbaarheid is deze kit verkrijgbaar in veel kleuren. De kleurmogelijkheden zijn natuurlijk niet zomaar verzonnen. Er is gekeken naar de kleuren die veel voorkomen bij deuren en kozijnen. De Zwaluw Hybriseal 2PS is bijvoorbeeld onder andere verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, grijs en bruin. De Soudaseal Glass & Paint van Soudal is een overschilderbare glaskit die verkrijgbaar is in 7 kleuren waarvan 3 RAL kleuren:

 • RAL 9001 (wit)
 • RAL 9010 (creme wit)
 • RAL 7016 (antraciet)
 • Wit, bruin, grijs en zwarte beglazingskit

Hybride glaskit online bestellen

Kitcentrum is jouw partner in kitbenodigdheden. Met ons uitgebreide assortiment en snelle levering zorgen we ervoor dat je projecten vliegensvlug door kunnen gaan. Vertrouw op onze expertise, kwaliteit en betrouwbare service. Bestel jouw beglazingskit vandaag voor 23:59 en ontvang het de volgende dag in huis! En het beste van alles? Bij bestellingen vanaf €50 wordt jouw bestelling gratis verstuurd.