• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Gehoorbescherming nodig? Morgen in huis! | Kitcentrum

Onder het kopje persoonlijke beschermingsmiddelen valt onder andere gehoorbescherming. Bij een dagelijkse dosis boven de 80 dB kun je al blijvende schade aan de oren overhouden. Daarom wordt bij beroepen, die in aanmerking komen met lawaaierige omgevingen gehoorbescherming aangeraden. Denk hier bijvoorbeeld aan het werken met constructiemachines, het werken op een luchthaven, in de bosbouw of in de werkplaats.Gehoorbescherming nodig? Morgen in huis! | Kitcentrum

De naam persoonlijkebeschermings middelen (PBM) zegt het al, producten om het werk veiliger en fijner te maken. Kitcentrum neemt dit dus ook heel serieus. Daarom hebben we besloten om deze middelen toe te voegen aan het assortiment om voor jou de klus veiliger te maken. Daarom bieden we naast gehoorbescherming ook oogbescherming, werkhandschoenen en stofmaskers aan.

Waarom gehoorbescherming? Gehoorbescherming is belangrijk wanneer we spreken over lawaai op de werkvloer. Langdurig blootstelling aan te hard geluid is gevaarlijk, naast dat het hinderlijk is kan het leiden tot blijvend gehoorverlies. Momenteel is gehoorschade een ernstig groeiend probleem in Nederland. Maar door juist gebruik te maken van gehoorbescherming kan het risico op gehoorschade aanzienlijk vermindert worden.

Om hier verder in te gaan willen wij graag wat meer vertellen over de volgende onderwerpen:

Oordoppen

Geluidoverlast is op verschillende manier te remmen, één van deze manieren is om gebruik te maken van oordoppen. Oordoppen zijn in meerdere situaties te gebruiken je kunt ze zowel voor lawaaierige omgevingen gebruiken als voor privé. Maar niet iedereen zit te wachten op een gehoorkap. Daarom biedt Kitcentrum de OXXA Sana 8011-R Oordoppen aan. Deze comfortabele oordoppen zijn gemakkelijk in te brengen en bieden een uitstekende geluidsdemping van gemiddeld 34 dB. Deze oordoppen zijn geschikt voor éenmalig gebruik en zijn verpakt per 50 paar.

Gehoorbescherming in de bouw

Tijdens het werken in de bouw kom je al vliegensvlug met lawaaierige omstandigheden te werken. Geluiden boven de 80 dB zijn al schadelijk voor het trommelvlies. Neem bijvoorbeeld een slijptol die stoot al 98 dB uit en een cirkelzaag maar liefst 102 dB. Met langdurige blootstelling aan zulke zeer lawaaierige omgevingen zal dit negatieve gevolgen hebben voor je gehoor. Daarom raden wij aan om gebruik te maken van één van de kwalitatieve 3M gehoorkappen in ons assortiment voor een effectief effect.

Oorkappen

Een andere manier om geluidsoverlast te weren is om gebruik te maken van gehoorkappen. De gehoorkappen komen bij Kitcentrum met hoofdband en zijn allen geschikt in lawaaierige omgevingen. Elke oorkap heeft zijn eigen unieke manier om het zo comfortabel mogelijk te maken. Bijvoorbeeld bij de 3M Peltor Optime III H540A maken ze gebruik van een zacht polyurethaanschuim zodat de gehoorkap comfortabel zit voor lang gebruik. Denk aan je oren en voorkom schade en maak gebruik van een kwalitatieve gehoorkap.

3M Gehoorbescherming

Als het om 3M oorkappen gaat ben je hier aan het goede adres! 3M Peltor staat bekend om hun comfortabele, veilige en verantwoorde ontwerpen voor de gehoorkappen. Terwijl je de gehoorbescherming draagt kan je nog steeds gesprekken voeren met een ander en diegene verstaan. Bij de passieve 3M Peltor gehoorbescherming wat Kitcentrum aanbied verschilt de gemiddelde dempingswaarde tussen de 27 dB en 35 dB.

De 3M Peltor Optime III H540A is een verantwoordde keus, een gehoorkap geschikt voor zeer lawaaierige omgevingen, met een gemiddelde dempingswaarde van 35 dB.  De 3M Peltor Optime III H540A is zo ontworpen dat het perfect past en weinig contactdruk geeft, daarnaast zijn de oorschelpen omringd met zacht polyurethaanschuim zodat de gehoorkap comfortabel zit voor langdurig gebruik.

Kitcentrum biedt ook de 3M Peltor Optime II H520A aan, deze is vergelijkbaar met de Optime III maar ligt de gemiddelde dempingswaarde lager, op 31 dB. De Optime II H520A heeft zijn eigen unieke combinatie van vloeistof en schuim in de afdichtingsringen waardoor ook deze comfortabel wordt ervaren voor langdurig gebruik.

De laatste oorkap van het 3M assortiment is de 3M Peltor Optime I H510A, deze gehoorkap heeft in tegenstelling tot de andere twee 3M modellen  een lagere gemiddelde dempingswaarde van 27 dB. De Optime I is geschikt voor middelmatig industrieel lawaai zoals in werkplaatsen. Daarnaast is de 3M Peltor Optime I H510A zeer licht in gewicht waardoor langdurig dragen uiterst comfortabel is.