Mapei Ultracolor Plus 5kg

100% waterafstotend, schimmelbestendige cementgebonden voegmiddel in veel kleuren🌈

Mapei Ultracolor Plus 5kg

direct leverbaarvoor 21:30 uur besteld, zaterdag 22 juni geleverd!

van 23,79 (adviesprijs) voor 17,99 per stuk ( 21,77 incl. BTW ) 24% korting

Volumeprijzen

3 3x stuks 16,45 p/st 31% korting bestel 3x
10 10x stuks 14,99 p/st 37% korting bestel 10x
Aantal
 • ...
 • Alleen online beschikbaar
 • Voor 21:30 besteld, zaterdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 50,-

  Waarom dit product?

 • Met 5 sterren beoordeeld
 • Schimmelbestendig (BioBlock Technologie)
 • Waterafstotend (DropEffect technologie)
 • Stabiele en gelijkmatige kleur
 • Bestand tegen zuren
 • 40 verschillende kleuren
 • Geschikt voor voegen tot 20mm

Mapei UltraColor Plus - voegmortel in kleuren

De UltraColor Plus voegmortel van Mapei is 100% waterafstotend en schimmelbestendig, waardoor oppervlakken hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken zijn. De UltraColor plus is een verbeterde cementmortel met een hoge slijtvastheid. Kies uit één van de 40 kleuren en geef je huis een persoonlijke tintje!Mapei Ultracolor Plus | Voegmortel in 40+ kleuren! - Kitcentrum.be

Wanneer gebruik je de Mapei UltraColor Plus?
De mortel is geschikt voor het binnen- en buitenshuis voegen van alle soorten keramische vloeren en wanden (dubbel-gebakken, enkel-gebakken, klinker, porselein etc), terracotta, steenmateriaal (natuursteen, marmer, graniet, agglomeraten etc), glas en marmer mozaïken. De Ultracolor Plus is ideaal voor terrassen, residentiële woningen en openbare gebouwen.

Voorbeelden waarbij je de UltraColor plus perfect kunt gebruiken:

 • Voegen van vloeren en wanden in gebieden die onderhevig zijn aan intensief verkeer (luchthavens, winkelcentra, restaurants, bars, etc.).
 • Voegen van vloeren en wanden in woongebieden (hotels, particuliere woningen, etc.).
 • Voegen van vloeren en wanden op gevels, balkons, terrassen en in zwembaden.

Geschikt voor voegen tot 20mm breed.

Verbruik
Download hier de verbruikstabel.

Tips!💡

 1. Gebruik handschoenen en een veiligheidsbril tijdens het verwerken van dit product.
 2. Zorg dat je de bijbehorende gereedschappen gebruikt om het beste resultaat te halen!
 3. Gebruik de Mapesil AC siliconenkit voor perfecte kleurcombinaties!

Kenmerken

 • Waterafstotend en druppeleffect
 • Egale kleur en vrij van vlekken aangezien Ultracolor Plus geen uitslag veroorzaakt. Uit een met een elektronen microscoop (SEM) verrichte analyse blijkt dat, vergeleken met bindmiddelen op basis van Portland cement in een ULTRACOLOR PLUS Hoogwaardige, uitslagvrije, snel bindende en snel drogende polymeer gemodiceerde mortel, vrij van Portland cement, waterafstotend met DropEffect® en schimmelbestendig met BioBlock® technologie, voor voegen tot 20 mm breed ®® ® ®normale cement voegmortel, de speciale cementen in Ultracolor Plus tijdens het hydratatieproces geen calciumhydroxide kristallen (hydrolyse kalk) genereren, die uitbloeiingen veroorzaken
 • Kleuren zijn bestand tegen UV stralen en weersinvloeden
 • Korte wachttijd voor reiniging en gemakkelijke afwerking
 • Na een korte tijdsperiode licht beloopbaar en klaar voor gebruik
 • Glad, compact oppervlak, met een laag water absorberend vermogen en daarom eenvoudig te reinigen
 • krimp gecompenseerd, dus vrij van scheuren
 • Optimale slijtvastheid, druk- en buigsterkte, ook na vries-/dooicycli en daarom zeer duurzaam
 • Goed bestand tegen zuren met pH > 3.

Kleurkeuze
Heb je moeite met het vinden van de juiste kleur, bestel dan een Mapei Kleurenwaaier

Mapei_kleuren_kleurenwaaier

Tips & tricks voor Mapei Ultracolor Plus 5kg

In de volgende blogs wordt dit product gebruikt:

Instructievideo Mapei Ultracolor Plus 5kg

productvideo Mapei Ultracolor Plus 5kg

Technische gegevens Mapei Ultracolor Plus 5kg

Bekijk hier het datablad van de Mapei Ultracolor Plus 5kg voor alle informatieMapei Ultracolor Plus | Voegmortel in 40+ kleuren! - Kitcentrum.be

Gebruiksaanwijzing

Voorbereiden van de voegen

Het voegen kan plaatsvinden wanneer de lijm volledig is uitgehard. Zorg ervoor dat de wachttijden die worden vermeld in de technische databladen worden opgevolgd. De voegen moeten schoon en stofvrij zijn en tot minimaal 2/3 van de tegeldikte leeg zijn. De tijdens het aanbrengen in de voegen gesijpelde lijm of mortel moet worden verwijderd terwijl deze nog vers is. Bij sterk zuigende tegels, hoge temperaturen of veel wind, moeten de voegen vochtig worden gemaakt met schoon water.

Voorbereiden_Mapei_ultracolor

Bereiden van het mengsel

Giet al roerend Ultracolor Plus in een schone, roestvrije kuip met 20-26% gewichtsdelen schoon water. Meng de mortel met een mixer op lage snelheid om overmatige luchtbelvorming te voorkomen; ga door met mengen tot een gladde pasta is verkregen. Laat het mengsel 2-3 minuten rusten en roer het voor gebruik nogmaals kort door. Gebruik het mengsel binnen 20-30 minuten na bereiding.

bereiden_mapei_ultracolor

Aanbrengen

Vul met behulp van het speciale MAPEI voegbord of rubber wisser de voegen met het Ultracolor Plus mengsel, zonder lege ruimtes of gaten achter te laten. Verwijder overtollig Ultracolor Plus van het oppervlak door met het voegbord of de rubberen wisser diagonaal over de voegen te gaan terwijl het mengsel nog vers is.

Aanbrengen_Mapei

Afwerking

Wanneer het mengsel zijn plasticiteit verliest en ondoorzichtig wordt, wat meestal na 15-30 minuten plaatsvindt, verwijder dan de restanten Ultracolor Plus met een vochtige harde cellulose spons (bijv. een MAPEI spons) door schuin op de voegen te werken. Spoel de spons regelmatig uit in twee verschillende bakken water, één om het overtollig mengsel uit de spons te verwijderen en de andere, met schoon water, om de spons te spoelen. Deze handeling kan ook worden uitgevoerd met een machine met sponsband. Afwerken van het oppervlak is ook mogelijk wanneer het product na 50-60 minuten gedeeltelijk hard is geworden, door met een vochtige Scotch-Brite spons over de voegen te gaan om het oppervlak te gelijkmatig te krijgen. Hiervoor kan ook gebruik worden gemaakt van een machine met een speciale Scotch-Brite viltschijf. Als het reinigen te snel wordt uitgevoerd (het mengsel is nog te nat), kan het voorkomen dat het voegmiddel gedeeltelijk uit de voeg loskomt waardoor de kleur kan veranderen. Als het voegwerk wordt uitgevoerd bij extreem heet, droog of winderig weer, raden wij aan om de met Ultracolor Plus gevulde voegen na enkele uren te bevochtigen. Het uitharden van Ultracolor Plus onder vochtige omstandigheden zorgt in elk geval voor een beter eindresultaat. De eventuele stoflaag van Ultracolor Plus kan als laatste worden afgenomen met een schone, droge doek. ® ® Hydratatie van een bindmiddel op basis van Portland cement in een traditionele voegmortel Hydratatie van Ultracolor Plus speciaal bindmiddel op cementbasis. Let op de afwezigheid van lamellaire Portlandiet kristallen (calcium hydroxide), die de oorzaak zijn van witte uitslag. Als het oppervlak na de eindschoonmaak nog sporen van cementresten heeft, kan het worden schoongemaakt met een zuur reinigingsmiddel (bijv. UltraCare Keranet), nadat de voeg volledig is uitgehard. Als het nodig is om voegresten te verwijderen op het moment van installatie, gebruik dan een product zoals UltraCare Keranet Easy spray, dat geschikt is voor het verwijderen van overtollige voegresten van oppervlakken tijdens installatie.

Afwerking_Mapei

Betreding

Vloeren zijn na circa 3 uur licht beloopbaar.

betreding_mapei_ultracolor2

Klaar voor gebruik

Oppervlakken die met Ultracolor Plus zijn gevoegd, kunnen na 24 uur in gebruik worden genomen. Bassins en zwembaden mogen 48 uur na het voegen worden gevuld.

Reinigen

Gereedschap en kuipen kunnen met ruim water worden gereinigd, zolang Ultracolor Plus nog vers is.

Reinigen_Mapei

Reviews voor: Mapei Ultracolor Plus 5kg

Dit product wordt beoordeeld met 5 sterren, gebaseerd op 3 reviews


 • Goed product met een echt zwarte voeg.
  Geschreven door Corry op 26 mei 2024

 • Prima product en makkelijk te verwerken.
  Geschreven door Schipper op 17 augustus 2023

 • Niks is beter dan dit merk mapei voegspecie.
  Veel verschillende kleuren en eind resultaat is echt strak en netjes.

  Geschreven door Michael op 25 juli 2023

Ook een review schrijven?

Schrijf hier je review over Mapei Ultracolor Plus 5kg >