• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Marine kit | Kit en lijm voor je boot | Kitcentrum

Als eigenaar van een boot weet je hoe belangrijk het is om deze goed te onderhouden en te beschermen tegen alle elementen. Goede marine kit speelt hier een cruciale rol in. Vooral bij het afdichten en verlijmen van bepaalde componenten van je boot. Op deze pagina vertellen we je alles over de beste marine kit, zoals Sikaflex. We leggen ook een paar veelvoorkomende situaties uit zodat jij weet welke kit of lijm je voor jouw boot moet kiezen. De volgende onderwerpen komen aan bod:Marine kit | Kit en lijm voor je boot | Kitcentrum

Kit en lijm voor je boot

Sika heeft de beste kit en lijm voor je boot. Een bekende productrange van Sika is Sikaflex. Een paar Sikaflex producten zijn specifiek ontwikkeld voor de scheepsbouw. Er zijn weinig producten die meer gespecialiseerd zijn op het gebied van boten dan de lijmen en kitten van Sikaflex. 

Welke kit en lijm heb ik nodig voor mijn boot?

Dat veel mensen zich afvragen welke kit of lijm ze nodig hebben is niet gek, toepassingen op een boot zijn specialistisch en bijvoorbeeld standaard siliconenkitten zijn hiervoor niet geschikt. Zoals we net hebben aangegeven kun je met de Sikaflex producten van Sika al een heel eind komen. We snappen dat het alsnog lastig kan zijn om op basis van jouw situatie op een goede keuze te komen. Om die reden hebben wij het wat makkelijker voor jou gemaakt! Hieronder zie je namelijk een overzicht van de meest voorkomende situaties en de bijbehorende producten. 

Heb je hieronder het juiste product gevonden? Top! Klik dan hieronder even op de link om naar het desbetreffende product te gaan. Dan kun je hem direct bestellen! 

Sika marinekitten productwijzer Kitcentrum

Zoals je in de linkerbovenhoek van de productwijzer ziet, hebben de verschillende kleuren van de bolletjes een betekenis. Om bovenstaand overzicht nóg duidelijker te maken leggen we kort per kleur uit wat het inhoudt:

Beste oplossing
Is het bolletje groen? Dan weet je zeker dat jij de beste oplossing voor jouw klus te pakken hebt. Het groene bolletje geeft aan dat het bijbehorende product als aller beste optie door de tests van Sika heen kwam!

Goede oplossing
Is het bolletje donkerblauw? Dan gaat het product dat er bij staat de klus prima klaren. Het is er misschien niet specifiek voor ontwikkeld, maar zal zeker een goed eindresultaat geven.

Mogelijke oplossing
Is het bolletje grijs? Dan kunnen we geen 100% garantie geven of dit product de klus ook echt gaat klaren. In dit geval kan de specifieke situatie te erg verschillen van de tests van Sika. Staat er ook een groen of blauw bolletje in dezelfde rij? Dan raden we aan om die te kiezen. Wanneer dit niet het geval is, kun je altijd een test uitvoeren met het product van het grijze bolletje.

Lijm en kit voor een teakdek

Je had het waarschijnlijk al verwacht, maar er zijn maar weinig producten die goed te gebruiken zijn voor een teakdek. Gelukkig zijn ze er wel! Hieronder zie je per toepassing welke producten wij je aanraden om te gebruiken. 

Teakdek lijmen

Voor het lijmen van een teakdek kun je het beste kiezen voor de Sikaflex 298 FC. Dit product is perfect voor het verlijmen van (teak)houten dekdelen. De Sikaflex 298 FC wordt dan ook door veel professionals gebruikt. Dit is een polyurethaanlijm die eenvoudig volvlak uit te smeren is en na de verwerking trillingen dempt. Deze teakdek lijm hecht op alle veelvoorkomende ondergronden en kan erg goed tegen zoet water en zeewater. 

Deknadenrubber

De beste weersbestendige deknadenrubber? Dat is de Sikaflex 290 DC PRO. Dit is een afdichter op polyurethaanbasis die speciaal ontwikkeld is voor het inrubberen van traditionele (teak)houten dekken in de jacht- en scheepsbouw. Essentiële voordelen van deze deknadenrubber zijn dat het bestand is tegen zeewater en zoet water, maar ook bestand is tegen verouderings- en weersinvloeden. Fijne extra voordelen zijn bijvoorbeeld dat de Sikaflex 290 DC PRO makkelijk te verwerken is en dat deze deknadenrubber na de uitharding kan worden geschuurd. 

Lijm en kit voor onder de waterlijn

Ook voor toepassingen onder de waterlijn heb je een specialistische kit of lijm nodig. Gelukkig heeft Sikaflex ook hier het antwoord op! Onze meest verkochte lijm- en afdichtkit die ook onder de waterlijn toepasbaar is, is de Sikaflex 291i. Let er wel op dat dit product niet in de zon komt te staan, het kan namelijk niet goed tegen uv. 

Lijm en kit voor beglazing op boten 

Sikaflex heeft ook de juiste producten voor beglazing op boten. Dit geldt voor kunststof ruiten én glazen ruiten! Moet jij een ruit van kunststof verlijmen of afkitten op je boot? Dan kun je het beste kiezen voor de Sikaflex 295 UV. Dit OEM goedgekeurde product is uitstekend bestand tegen UV waardoor je het ook kunt gebruiken om naden op plaatsen die veel aan de zon blootgesteld worden af te dichten.

Hoe dicht je luiken en dekbeslag af op jachten?

Sommige onderdelen aan dek zijn onderhevig aan hoge mechanische spanningen, zoals lieren, wandputtings en teakvoegen, terwijl ventilatoren, luikdeksels e.d. lage spanningen ondervinden. Om ervoor te zorgen dat deze onderdelen goed zijn afgedicht, raden wij het volgende aan:

Inbedden en afdichting van dekbeslag met hoge mechanische belasting

Dekbeslag, zoals wandputtingen, lieren en geleiderollen moeten zeer hoge dynamische spanningen absorberen. Hiervoor moet een hoogwaardig product, zoals Sikaflex®-292i worden gebruikt in combinatie met extra mechanische bevestigingen.

Inbedden en afdichting van dekbeslag met minimale mechanische belasting

Dekbeslag, zoals lamparmaturen en afdekstrippen, moeten waterdicht zijn maar zijn niet onderhevig aan hoge trek- of torsiespanningen. Deze kunnen effectief worden afgedicht met Sikaflex®-591 of Sikaflex®-295 UV.

Bestel Sikaflex bij Kitcentrum

Als je op zoek bent naar marine kit, ben je bij Kitcentrum aan het juiste adres. Maak gebruik van onze keuzehulpen en kies gemakkelijk de marine kit die jij nodig hebt! Bestel gemakkelijk professionele producten van Sikaflex online bij Kitcentrum.