• Voor 21:30 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Strijkvaatjes

Klik op een product voor details

Strijkvaatjes - Verfbakjes & Strijkvaatjes - Kitcentrum

Er zijn heel veel schildersmaterialen. Eén van die materialen is het strijkvaatje. Een strijkvaatje is een handig hulpmiddel dat wordt gebruikt wanneer je gaat schilderen. Het is ontworpen om het proces van verf opnemen met een roller (of gewoon een kwast) simpeler te maken en te zorgen voor een gelijkmatige verfdekking. Het gebruik van een strijkvaatje kan het schilderproces vereenvoudigen, de verfdekking verbeteren en het gemak vergroten. Het is een handig hulpmiddel voor zowel doe-het-zelvers als professionele schilders.Strijkvaatjes - Verfbakjes & Strijkvaatjes - Kitcentrum

Waarvoor gebruik je een strijkvaatje

Door gebruik te maken van een strijkvaatje en een inzetbak kun jij altijd gemakkelijk verf bij de hand houden en snel van verfkleur wisselen. Het formaat van een strijkvaatje zorgt er voor dat je minder snel de controle over de verf verliest en bijvoorbeeld iets op de grond laat vallen. Dit maakt het schilderen over het algemeen schonder en vermindert het risico op vlekken op de vloer en dergelijke. Sommige strijkvaatjes zijn ook te gebruiken om makkelijk verf op een roller aan te brengen. Sommige strijkvaatjes zijn namelijk ontworpen met een vlakke kant waar jij jouw verfoller langs kunt halen om de gehele roller goed te bedekken met verf. Hierdoor is het niet nodig om de roller voortdurend in een verfbakje of verfemmer te dippen, wat het schilderproces efficiënter en sneller maakt. Door simpelweg de verfroller over het strijkvaatje te rollen, wordt de roller gelijkmatig bedekt met verf. 

Handige inzetbakjes voor een strijkvaatje

Om elke keer een nieuw strijkvaatje te bestellen is erg zonde, al helemaal voor jouw portemonnee. Om die reden kun je inzetbakjes mee bestellen. Deze inzetbakjes zijn gemakkelijk in het strijkvaatje te plaatsen en ook gemakkelijk te verwijderen. Door inzetbakjes mee te bestellen kun jij met slechts één strijkvaatje snel verschillende kleuren verf opslaan en gebruiken. 

Strijkvaatje met deksel

Een strijkvaatje met deksel zorgt voor de bescherming van de verf wanneer deze niet gebruikt is. Door het vaatje af te sluiten met het deksel, kan de verf langer goed blijven zonder uitdroging. Dit is vooral handig wanneer je een pauze neemt tijdens het schilderen. Ook voorkomt het morsen. Dit is vooral handig wanneer je het strijkvaatje wilt verplaatsen of opbergen, omdat het deksel de verf veilig binnen het vaatje houdt en kans op vlekken vermindert. Het strijkvaatje zorgt er ook voor dat de kwaliteit van de verf goed blijft. Het houdt namelijk stof en vuil buiten. Dit zorgt ervoor dat de verf langer bruikbaar blijft en de gewenste resultaten kan leveren tijdens het schilderen. Het gebruik van een strijkvaatje met deksel biedt dus praktische voordelen, zoals verfbescherming, het voorkomen van morsen en lekken, het behoud van verfkwaliteit en het gemak van het mengen van verf. Het maakt het schilderproces efficiënter en zorgt voor een betere ervaring bij het werken met verf. 

Strijkvaatje kopen?

Als je overweegt om een strijkvaatje te kopen, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden:

De grootte en capaciteit: Strijkvaatjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten. Bedenk welke hoeveelheid verf je meestal gebruikt tijdens het schilderen en kies een vaatje dat groot genoeg is om de gewenste hoeveelheid verf vast te houden. Een te klein vaatje kan er namelijk voor zorgen dat je vaak verf moet bijvullen, terwijl een te groot vaatje onhandig kan zijn om vast te houden. 

Materiaal: Strijkvaatjes kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals kunststof, metaal of polyethyleen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor-en nadelen. Kunststof vaatjes zijn lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren, terwijl metalen vaatjes juist duurzamer kunnen zijn. Overweeg welk materiaal het beste bij jouw behoeftes past. 

Deksel: Een strijkvaatje met deksel is handig om de verf te beschermen tegen uitdroging en om morsen te voorkomen. Controleer of het strijkvaatje dat je wilt kopen wordt geleverd met een goed sluitend deksel dat stevig vast kan worden gezet. Dat zorgt er namelijk voor dat je de verf veilig kan bewaren en gemakkelijk verplaatst kan worden.

Extra functies: Sommige strijkvaatjes kunnen extra functies hebben die het gebruiksgemak vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwd rooster om overtollige verf van de roller te verwijderen, een handgreep voor gemakkelijk vasthouden en verplaatsen, of meervaks inzetbakjes voor het werken met verschillende kleuren verf. Overweeg welke extra functies voor jou nuttig kunnen zijn en zoek naar een strijkvaatje dat aan die behoeften voldoet.

Er zijn dus verschillende dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een strijkvaatje. Kitcentrum heeft meerdere strijkvaatjes op voorraad. Bestel nog voor 23.59 en je ontvangt jouw bestelling de volgende werkdag al in huis!