Buisdoorvoeren waterdicht maken

Zelf makkelijk buisdoorvoeren waterdicht maken? Check! 

Het kan een moeilijke klus lijken, maar een buisdoorvoer waterdicht maken is makkelijker dan je denkt! Met behulp van een paar professionele producten en de juiste tips, kun je deze klus gemakkelijk klaren. Buisdoorvoeren waterdicht maken | Kitcentrum.be

De volgende onderwerpen worden in deze blog besproken:


Benodigdheden

Stappenplan

We gaan beginnen! Door onderstaande stappen aan te houden in combinatie met de professionele producten van Griffon, ga je gegarandeerd succes boeken. 

Stap 1 - Oppervlak voorbereiden

Je begint met het schoonmaken van de ondergrond. Door het oppervlak met een handstoffer schoon te vegen zorg je ervoor dat de Liquid Rubber goed en egaal zal hechten. 

.

Stap 2 - Geotextile op maat maken

Meet nu de Geotextile op en knip vervolgens een kruis in het midden van het vel. Hierdoor kun je hem makkelijker rondom de doorvoer aanbrengen! Zorg dat je dit twee keer doet, je gaat straks namelijk een dubbele laag aanbrengen.

Stap 3 - Liquid Rubber roeren

Open nu de Liquid Rubber en roer tot er een homogene kleur onstaat. Het product is dan klaar om aangebracht te worden!

Stap 4 - Eerste laag aanbrengen

Breng nu met behulp van een blokkwast de eerste laag Griffon HBS-200 aan. Doe dit op het omliggende gebied en wees niet bang om een stuk van de buis mee te pakken. Wanneer je een laagdikte van ongeveer 2mm aanhoudt, zal het verbruik ongeveer 2,7 liter per m2 zijn.

Stap 5 - Geotextile aanbrengen

Nu breng je zo snel mogelijk een eerste vel GeoTextile aan. Door het eerder gemaakte kruis kun je hem gemakkelijk om de buis heen aanbrengen. Druk de Geotextile stevig aan!

Stap 6 - Tweede laag aanbrengen

Nu het eerste vel Geotextile er op zit, ga je nog een laag Liquid Rubber aanbrengen. Doe dit op dezelfde manier als bij stap 4. 

Stap 7 - Extra Geotextile aanbrengen

Vervolgens doe je hetzelfde als bij stap 5. Breng de Geotextile op dezelfde manier aan en druk vervolgens weer stevig aan.

Stap 8 - Derde laag aanbrengen

Tot slot gaan we nog één laatste laag Liquid Rubber aanbrengen. Houdt ook hier rekening met een laagdikte van minimaal 2mm. Smeer het dus niet te dun uit!

Stap 9 - Drogen 

Nu is het een kwestie van wachten tot de HBS-200 hard is geworden. Dit zal na 48 uur het geval zijn! 


Toepassingsvideo

In onderstaande video zijn alle zojuist behandelde stappen te zien! 

Terug naar overzicht