Voegen schoonmaken

Voegen zijn een cruciaal onderdeel van tegelwerk, maar zijn helaas vaak moeilijk schoon te maken en kunnen vuil en schimmel verzamelen als ze niet regelmatig worden onderhouden. Het niet schoonhouden van voegen kan leiden tot verkleuring, afbrokkeling en zelfs structurele schade, wat kostbare reparaties met zich mee kan brengen. Door regelmatig te vegen en de voegen wekelijks te schrobben met warm water en een zachte borstel, kunt u ervoor zorgen dat uw voegen er schoon en fris uitzien en kunnen ze langer meegaan, wat zowel de esthetiek als de duurzaamheid van uw tegelwerk ten goede komt. Kijk verder voor:Voegen schoonmaken: zó doe je dat makkelijk & snel!

Tip!💡Gebruik altijd handschoenen en een veiligheidsbril.

ultracare_grout_voeg_reiniger


Voegen badkamer schoonmaken

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat de voegen in jouw badkamer er altijd schoon en fris uitzien. Gebruik deze handige schoonmaakmethode niet alleen in de badkamer, maar ook alle andere wand- en vloervoegen binnen- en buitenshuis! 

 1. Klaar voor gebruik
  UltraCare Grout Cleaner is een kant-en-klaar product dat speciaal is ontworpen voor het reinigen van voegen in de badkamer. Het hoeft niet te worden verdund met water, waardoor het gebruik ervan snel en gemakkelijk is.

 2. Geschiktheid controleren
  Controleer voordat u begint of het product geschikt is voor het type coating op uw tegels en of het veilig is om te gebruiken in uw badkamer.

 3. Direct aanbrengen
  Houd de flacon van UltraCare Grout Cleaner in een verticale positie en spuit het rechtstreeks op de te reinigen voeg, vanaf een afstand van ongeveer 20cm. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het product.

 4. Wacht en reinig
  Laat het product 5 tot 10 minuten intrekken en gebruik vervolgens een Scotch-Brite om het oppervlak te reinigen. Het vuil zal loskomen en de voegen zullen hun oorspronkelijke kleur terugkrijgen.

 5. Spoelen
  Spoel het oppervlak grondig na met schoon water en een spons om eventueel achtergebleven product te verwijderen. Zorg ervoor dat u alle restanten van het product wegspoelt, om te voorkomen dat het een plakkerig residu achterlaat.

 6. Herhaal indien nodig
  Als de voegen nog steeds vuil zijn, herhaal dan de bovenstaande procedure. UltraCare Grout Cleaner is speciaal ontworpen om zelfs de meest hardnekkige vlekken te verwijderen en is daarom ideaal voor het reinigen van voegen in de badkamer.

Video: Voegen schoonmaker badkamer


De beste voegenreiniger

Wat is de beste voegenreiniger? Maak kennis met de beste voegenreiniger: UltraCare Grout Cleaner! Dit professionele, geconcentreerde reinigingsmiddel is de ideale oplossing voor het schoonmaken van zowel binnen- als buitenshuis gelegen wand- en vloervoegen. Van dunne porseleinen tegels tot keramiek, Terracotta, klinker, glasmozaïek, natuursteen en cement tegels: niets is te gek voor deze krachtpatser. Perfect te gebruiken bij gemaakte voegen van de Mapei Ultracolor Plus en Mapei Kerapoxy Easy Design. Houd er wel rekening mee dat het product niet geschikt is voor gepolijst natuursteen, bewerkt steen en met was behandelde oppervlakken. Maak schoonmaken makkelijk en kies voor UltraCare Grout Cleaner! 

Beste_voegenreiniger

Verbruik
Met de UltraCare Grout Cleaner krijg je tot wel 800 meter aan voegen weer glanzend! En dat zonder het gedoe van verdunnen. Het verbruik is afhankelijk van de ondergrond, mate van vervuiling en voeggrootte, maar één ding is zeker: een schone badkamer is binnen handbereik!

Terug naar overzicht