• Voor 21:30 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
illbruck FM310 Purschuim 750ml
illbruck FM310 Purschuim 750ml Afdichten, isoleren en vullen van aansluitingen, voegen, naden en kieren
Meestverkochte keuze

4,75

(7)

illbruck FM330 Perfect Elastic Foam Pro 880ml
illbruck FM330 Perfect Elastic Foam Pro 880ml Super flexibel purschuim
Professionele keuze

9,88

(4)

illbruck FM350 Perfect Foam Pro 880ml
illbruck FM350 Perfect Foam Pro 880ml Het perfecte purschuim!

6,59

(3)

Seal-It 470 PU Foam Gun 750ml
Seal-It 470 PU Foam Gun 750ml Speciaal ontwikkeld voor het afdichten en opvullen van voegen, stel- en montageruimten, naden en aansluitingen.

4,38

(1)

Seal-It 471 PU foam Flex 750ml
Seal-It 471 PU foam Flex 750ml Speciaal voor het flexibel en luchtdicht afdichten en / of opvullen

6,49

Seal-It 479 PU-Foam Gun Black 690ml
Seal-It 479 PU-Foam Gun Black 690ml Zwarte purschuim voor het vullen, dichten, lijmen, monteren en isoleren

5,79

(1)

Soudal Spuitbaar isolatieschuim 700ml
Soudal Spuitbaar isolatieschuim 700ml Makkelijk verwerkbare isolatieschuim! | + beschermende handschoentjes

10,69

(1)

Soudal Soudafoam PURe purschuim 500ml
Soudal Soudafoam PURe purschuim 500ml Vrij van gevaarlijke stoffen en zeer elastisch | DÉ Purschuim voor een gezond binnenklimaat
✔ Duurzame keuze

11,45

Tec7 Foamtack PRO 750ml
Tec7 Foamtack PRO 750ml All season PU schuim met zeer lage na-expansie voor binnen en buiten

10,70

(1)

Bostik P935 Foam'N'Fill Premium Flex Pro 750ml
Bostik P935 Foam'N'Fill Premium Flex Pro 750ml Duurzame, professionele en flexibele Purschuim
✔ Duurzame keuze

10,49

Den Braven Purschuim / Gunfoam B3 700ml
Den Braven Purschuim / Gunfoam B3 700ml Hoogwaardig & professioneel

5,19

Zwaluw Elast-o-Foam 750ml
Zwaluw Elast-o-Foam 750ml Zeer elastisch purschuim

9,49

Bostik FP 404 PU Gunfoam
Bostik FP 404 PU Gunfoam Tot 4 uur brandwerend
Tijdelijk niet leverbaar

11,45

Nullifire FF197 Brandwerend purschuim
Nullifire FF197 Brandwerend purschuim Tot 4 uur brandwerend

18,89

illbruck AA210 Spray nozzle zakje 6/st
illbruck AA210 Spray nozzle zakje 6/st Opzet slangetjes voor illbruck Pur

3,95

(1)

PU-schuim adapters (5 stuks)
PU-schuim adapters (5 stuks) Speciaal voor Seal-it Purschuim

4,50

illbruck AA210 Spray nozzle (per stuk)
illbruck AA210 Spray nozzle (per stuk) Opzet slangetje voor illbruck Pur

1,95

Soudal Soudafoam Gun zwarte purschuim 750ml
Soudal Soudafoam Gun zwarte purschuim 750ml Professioneel 1k pistoolschuim | Zwart van kleur!

6,89

PU schuim kopen? | Isolatieschuim | Kitcentrum.nl

Polyurethaanschuim, beter bekend als PU schuim, is een veelzijdig materiaal met diverse toepassingen. Het staat bekend om zijn unieke eigenschappen en wordt gebruikt in de bouw, industrie en automotive. Het schuim is gemaakt door een chemische reactie, waardoor het licht, isolerend en handig is voor isolatie, afdichting en meer. PU schuim is een handig materiaal dat blijft evolueren en wordt gebruikt in allerlei situaties om verschillende redenen. In deze tekst gaan we dieper in op wat PU schuim precies is en waarom het zo belangrijk is.PU schuim kopen? | Isolatieschuim | Kitcentrum.be

Wat is PU schuim

PU schuim is een materiaal dat wordt geproduceerd via het polyurethaanproces. Dit resulteert in een schuimachtige structuur die zowel flexibel als duurzaam is. We gaan jou alles vertellen over PU schuim! Dit doen we door alle informatie op te splitsen in drie groepen. Eerst gaan we jou over de eigenschappen van PU schuim vertellen, vervolgens over de toepassingen van PU schuim en tot slot over de voordelen van PU schuim.

Eigenschappen van PU schuim

Wat PU schuim echt onderscheidt, is zijn indrukwekkende isolerende capaciteit. Het is niet alleen bekend om zijn thermische efficiëntie, maar wordt ook vaak ingezet voor afdichting, isolatie en het opvullen van kieren, naden en holle ruimtes. Dit alles dankzij zijn unieke eigenschappen:

 • Sterke hechting op diverse bouwmaterialen
 • Langdurige prestaties
 • Gemakkelijk te bewerken en aan te passen
 • Voortreffelijke luchtdichtheid
 • Uitstekende duurzaamheid
 • Waterafstotendheid
 • Weerstand tegen koude omgevingstemperaturen

Purschuim voor pistool

Bij Kitcentrum.be ben je aan het juiste adres voor purschuim voor pistool, ook wel bekend als NBS (NBS staat voor Niet-Brandbare Schuimen), geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Deze universeel toepasbare schuimen werken naadloos met onze purpistolen en bieden ongekende veelzijdigheid in bouw- en isolatieprojecten.

Purschuim voor pistoolgebruik, vaak aangeduid als NBS, is de ideale keuze voor aannemers en doe-het-zelvers. Enkele voordelen zijn:

 • Universeel Compatibel: Onze NBS purschuimen passen perfect op onze purpistolen, wat zorgt voor een moeiteloze toepassing.

 • Precisie en Efficiëntie: Met een purpistool kun je NBS purschuim nauwkeurig aanbrengen, of je nu gaten, naden of holle ruimtes wilt vullen.

 • Uitstekende Isolatie: NBS purschuimen bieden hoogwaardige thermische en akoestische isolatie, wat leidt tot energie-efficiëntie en geluidsreductie.

 • Veelzijdigheid: Of je nu ramen en deuren afdicht, leidingdoorvoeren isoleert of andere bouwprojecten uitvoert, NBS purschuimen zijn geschikt voor verschillende toepassingen.

Verschillende Soorten NBS Purschuim

In ons assortiment vind je diverse varianten van NBS purschuimen om te voldoen aan jouw specifieke eisen. Enkele veelvoorkomende typen zijn:

 1. Standaard NBS Purschuim: Ideaal voor algemene isolatie- en afdichtingsklussen, dit schuim breidt zich uit na toepassing om gaten en kieren effectief te vullen.

 2. Brandwerend NBS Purschuim: Voor situaties waar brandveiligheid van belang is, hebben we brandwerend NBS purschuim dat vlamverspreiding voorkomt.

 3. Expansievrij NBS Purschuim: Dit type schuim breidt niet uit na toepassing en is perfect voor nauwkeurige afdichtingswerkzaamheden.

Bij Kitcentrum.be hebben we een ruim assortiment NBS purschuimen die perfect passen op onze purpistolen. Hiermee kun je je bouw- en isolatieprojecten efficiënt en effectief uitvoeren, terwijl je profiteert van hoogwaardige isolatie en afdichting. Ontdek de veelzijdigheid van NBS purschuim voor pistoolgebruik en bestel vandaag nog.

Toepassingen van PU schuim

PU schuim, of polyurethaanschuim, wordt in de bouwsector op verschillende manieren gebruikt vanwege zijn veelzijdigheid en isolerende eigenschappen. Hier zijn enkele toepassingen van PU schuim in de bouw:

 1. Isolatie
  Een van de meest voorkomende toepassingen van PU schuim in de bouw is als isolatiemateriaal. Het wordt gebruikt voor het isoleren van muren, vloeren, plafonds en daken. PU schuim biedt uitstekende thermische isolatie, waardoor gebouwen energie-efficiënter worden en de energiekosten kunnen worden verlaagd.

 2. Afdichting
  PU schuim wordt gebruikt om kieren, naden en openingen in de bouwconstructie af te dichten. Dit helpt bij het voorkomen van luchtlekken en het binnendringen van vocht, waardoor de energie-efficiëntie wordt verhoogd en schade door vocht wordt voorkomen.

 3. Vulling van holle ruimtes
  In de bouw worden holle ruimtes soms opgevuld met PU schuim om structurele stabiliteit te verbeteren en geluidsoverdracht te verminderen. Het schuim breidt zich uit en vult de ruimtes gelijkmatig op.

 4. Geluidsisolatie
  PU schuim kan worden gebruikt voor geluidsisolatie. Het absorbeert geluid en vermindert geluidsoverdracht tussen kamers, wat handig is voor zowel woningen als commerciële gebouwen.

 5. Dakisolatie
  PU schuim wordt vaak gebruikt voor het isoleren van daken. Het kan direct op de dakbedekking worden aangebracht en biedt een effectieve barrière tegen warmteverlies en vochtinfiltratie.

 6. Brandvertraging
  Speciale brandvertragende PU schuimen worden gebruikt om de brandwerendheid van bouwmaterialen te verbeteren, zoals deuren en wanden.

Kortom, PU schuim is een veelzijdig bouwmateriaal dat wordt gewaardeerd vanwege zijn isolerende, afdichtende en versterkende eigenschappen. Het draagt bij aan de energie-efficiëntie, comfort en duurzaamheid van gebouwen.

Voordelen van PU schuim

Of PU schuim beter is dan andere materialen hangt af van de specifieke toepassing en de vereisten van het project. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, en de keuze hangt af van factoren zoals kosten, prestaties, beschikbaarheid en milieuvriendelijkheid. Hier zijn enkele overwegingen bij het vergelijken van PU schuim met andere materialen:

 1. Kosten
  PU schuim kan kosteneffectief zijn, maar de kosten variëren afhankelijk van de toepassing en het type PU schuim dat wordt gebruikt.

 2. Milieuvriendelijkheid
  Sommige isolatiematerialen zijn milieuvriendelijker dan andere. Het is belangrijk om rekening te houden met de milieueffecten en duurzaamheid bij de materiaalkeuze.

 3. Installatiegemak
  PU schuim kan gemakkelijk worden geïnstalleerd, maar de juiste toepassingstechniek is essentieel. Andere materialen, zoals glasvezel, vereisen mogelijk meer gespecialiseerde installatie.

Veelgestelde vragen over PU schuim

Hieronder zie je vier vragen over PU schuim die wij vaak krijgen van onze klanten! Hopelijk helpt het jou ook met het vinden van het goede antwoord.

Hoe PU schuim verwijderen?

PU schuim kan moeilijk te verwijderen zijn zodra het is uitgehard. Het is het gemakkelijkst te verwijderen wanneer het nog nat is. Als PU schuim op de huid komt, kan het worden verwijderd met aceton of speciale PU schuimverwijderaar. Voor het verwijderen van uitgehard PU schuim van oppervlakken, kan schuren en krabben nodig zijn. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan om beschadiging van het oppervlak te voorkomen.

Hoe PU schuim gebruiken?

PU schuim wordt meestal geleverd in spuitbussen. Om PU schuim te gebruiken, volg deze stappen:

 1. Draag beschermende kleding en handschoenen.
 2. Schud de spuitbus grondig als dat het geval is.
 3. Breng het schuim aan op het gewenste oppervlak.
 4. Het schuim zal uitzetten, dus zorg voor voldoende ruimte voor expansie.
 5. Laat het schuim uitharden volgens de aanbevolen tijd op de verpakking.
 6. Overschot aan uitgehard schuim kan worden afgesneden of geschuurd.

Is PU schuim waterdicht?

Ja, PU schuim heeft doorgaans waterafstotende eigenschappen. Het kan water afstoten en is daarom geschikt voor toepassingen waar waterdichting nodig is, zoals het afdichten van kieren en naden in gebouwen. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle PU schuimen dezelfde waterdichtheidseigenschappen hebben, dus het is raadzaam om het specifieke productlabel en de specificaties te raadplegen voor de beste resultaten.

Is PU schuim luchtdicht?

Ja, PU schuim kan luchtdicht zijn als het correct wordt aangebracht. Het wordt vaak gebruikt voor het afdichten van luchtlekken in gebouwen, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd door warmteverlies te minimaliseren. Het is echter belangrijk dat het schuim op de juiste manier wordt aangebracht om een luchtdichte afdichting te bereiken. Dit omvat het zorgvuldig afdichten van kieren en naden zonder luchtlekken.

PU Schuim online bestellen

Online de beste PU schuim bestellen doe je bij Kitcentrum! Met diverse PU schuimen voor veelzijdige toepassingen zit je hier op de goede plek. Kies gemakkelijk de juiste PU schuim en ontvang hem de volgende dag al thuis wanneer je voor 23.59 jouw bestelling plaatst! Gratis bezorging vanaf €50,-