• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Stuclopers

Moderne stuclopers en afdekmaterialen

Cover-it Classic Soft - Stucloper Vilt
Cover-it Classic Soft - Stucloper Vilt Voor de bescherming tegen vuil en vocht op zowel zachte-als harde ondergronden.
Professionele keuze

19,99

KIP 397 Masking-Tec cover 900mm x 45m
KIP 397 Masking-Tec cover 900mm x 45m Sterk afdekpapier met premium masking tape
✔ Duurzame keuze

35,92

(1)

Cover-it Floor & Parquet - stucloper - 70cm (42m2)
Cover-it Floor & Parquet - stucloper - 70cm (42m2) Speciaal voor harde- en gelakte ondergronden | Per rol: 42m2

41,70

Cover-it Absorbvlies - Stucloper - 100cm (25m2)
Cover-it Absorbvlies - Stucloper - 100cm (25m2) Direct absorberend, sterk zelfklevend en vloeistofdichte stucloper! Per rol: 25m2

42,80

Cover-it Super - Stucloper - 90cm (50m2)
Cover-it Super - Stucloper - 90cm (50m2) Een absorberend, ultralicht, vloeistofdicht, anti-slip beschermings-en afdekmateriaal | Per rol: 50m2

59,99

Cover-it Carpet & Floor - Stucloper - 70cm (42m2)
Cover-it Carpet & Floor - Stucloper - 70cm (42m2) Een sterk zelfklevende beschermingsfolie die speciaal voor zachte ondergronden | Per rol: 42 m2

40,30

SAM Afdekvlies Vilt
SAM Afdekvlies Vilt Perfect geschikt voor het afdekken van je vloer tijdens bouw-, behang-, en schilderwerkzaamheden

18,54

(1)

Cover-it Pro Air - Stucloper - 100cm (50m2)
Cover-it Pro Air - Stucloper - 100cm (50m2) Speciaal voor het afdekken van pas gelegde-/ verse vloeren | Per rol: 50m2
Professionele keuze

159,40

Cover-it Stuc & Paint - Stucloper - 100cm (50m2)
Cover-it Stuc & Paint - Stucloper - 100cm (50m2) Supersterk absorberend, lichtgewicht beschermings- en afdekmateriaal | Per rol: 50m2

59,90

(1)

Cover-it Glass & Frame
Cover-it Glass & Frame Zelfklevende 50 mu LDPE beschermingsfolie, speciaal ontwikkeld voor glasruiten, kozijnen en overige harde ondergronden te beschermen

17,70

KIP 362 Stuclopertape 50mm x 33mtr
KIP 362 Stuclopertape 50mm x 33mtr Een gemakkelijk en zonder lijmresten verwijderbare afplaktape voor stucloop en meer..

5,69

(1)

Stucloper kopen? Vandaag besteld, morgen in huis | Kitcentrum

Bij iedere stuc- of schilderklus is het belangrijk om de ondergrond te beschermen. Je wilt natuurlijk geen stuc- of verfresten op jouw vloer of trap. Dit is waar stuclopers van pas komen. Stuclopers zijn handige afdekmaterialen die een onmisbaar onderdeel zijn van elke professionele of doe-het-zelf klus. Op deze pagina duiken we dieper in op stuclopers. We gaan het bijvoorbeeld hebben over:Stucloper kopen? Vandaag besteld, morgen in huis | Kitcentrum

 • Hoe stuclopers de ondergrond beschermen
 • Welke soorten stuclopers er zijn
 • Hoe je stuclopers het beste gebruikt

Stuclopers beschermen de ondergrond

Wanneer je een stucloper op de grond legt, krijg je een tussenlaag tussen de ondergrond en de plek waar jij jouw werkzaamheden verricht. Of het nu gaat om een tegelvloer, houten vloer of tapijt, elke ondergrond kan worden beschermt tegen verfspatten, stucresten en andere mogelijke schade met behulp van een stucloper. Hierdoor blijven vloeren en trappen in de beste staat, óók tijdens intensieve renovatieklussen. Het is een relatief kleine moeite en je zult er altijd voordeel van hebben!

Welke stucloper moet ik hebben?

Er zijn meerdere soorten stuclopers beschikbaar. Elke stucloper heeft zijn eigen eigenschappen om zo aan verschillende behoeften te voldoen. Hieronder geven we enkele populaire soorten stuclopers, situaties waarin ze gebruikt worden én bijproducten weer zodat jij weet wat de verschillen zijn. Let op! Stuclopers zijn nét iets anders dan afdekpapieren. Deze worden op een andere pagina besproken.

Stucloper zelfklevend

Veel stuclopers hebben, net zoals sommige afdekfolies, zelfklevende eigenschappen waardoor ze ideaal zijn voor een snelle en gemakkelijke installatie. De kleeflaag zorgt ervoor dat de stucloper stevig op zijn plaats blijft zitten, waardoor ongewenste verschuivingen tijdens het werk worden voorkomen. Dit maakt zelfklevende stuclopers óók geschikt voor drukke werkzones.

Stucloper trap

Stuclopers zijn ook goed toe te passen op een trap. Een stucloper is makkelijk uit te rollen over een trap en doordat veel stuclopers zelfklevende kwaliteiten hebben, kun je deze dus makkelijk goed naar de vorm van een trap buigen zodat je geen loshangende stukken hebt. Je wilt de trap immers normaal blijven belopen.

Stucloper vilt

Stuclopers met een viltlaag, ook wel afdekvliezen genoemd, zijn bij uitstek geschikt voor het beschermen van harde en zachte ondergronden. Een stucloper vilt wordt echter vaak gekozen vanwege de betere bescherming tegen krassen en deuken die veroorzaakt kunnen worden bij het gebruiken van ladders en dergelijke. Ook heeft een stucloper vilt betere geluiddempende eigenschappen. Als jij gaat klussen in bijvoorbeeld appartementen, kantoren of woningen kan dit een erg fijn voordeel zijn voor omstanders.

Stucloper tape

Stucloper tape is speciaal ontworpen om de naden van stuclopers stevig aan elkaar te hechten. Stucloper tape zorgt voor een naadloze beschermingslaag. Hierdoor blijft de ondergrond volledig beschermd zonder risico op verschuivingen.

Tips voor het leggen van een stucloper

Het leggen van een stucloper is simpel, maar vereist wel even zorgvuldigheid en aandacht. Hier zijn enkele handige tips:

 • Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en droog is voordat voordat je de stucloper plaatst.
 • Druk zelfklevende stuclopers goed aan voor een goede hechting.
 • Snijd de stucloper indien nodig bij om de juiste pasvorm te krijgen.
 • Gebruik stuclopers tape om naden tussen afzonderlijke stuclopers goed af te sluiten en te voorkomen dat stuc- of verfresten etc. erdoorheen sijpelen.

Stucloper kopen?

Of je nu een professional bent die dagelijks kluswerkzaamheden heeft, of een enthousiaste doe-het-zelver die af en toe klust, gebruik maken van een stucloper is een slimme investering in het behoud van de kwaliteit van vloeren en trappen. Met veel opties, waaronder zelfklevende stuclopers, stuclopers voor de trap en viltstuclopers, kun je de ideale keuze maken op basis van jouw behoefen. Morgen klussen? Geen probleem! Bestel vandaag nog een stucloper bij Kitcentrum en je zult hem morgen in huis hebben.