• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging binnen België vanaf 40,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 40,-
  • 10.230 klanten geven ons gemiddeld een 9.4

Anti Crack Acrylaatkit

Acrylaatkit overschilderen zonder scheurvorming!

Anti-Crack of Crack-free acrylaatkit | Kitcentrum.nl

Is er verschil tussen een gewone schilderskit en Anti Crack of Crack Free schilderskit?

Daar kunnen we kort over zijn, Ja.

Vaak is het zo dat een mooi aangebrachte kitvoeg van acrylaatkit nog overgeschilderd gaat worden, hierbij onstaan vaak haarscheuren in de verf. Hoe dat komt?
Als de acrylaat kitvoeg overgeschilderd wordt op het moment, dat deze nog niet geheel is uitgehard, dan zal na het overschilderen nog water uit de kitvoeg verdampen, waardoor de voeg nog iets zal krimpen. Door dit krimpen wordt de verflaag iets uitgetrokken en zou daarom kunnen barsten. Naarmate de verflaag minder elastisch vervormbaar is zal dit probleem zich eerder voor kunnen doen.

Het gebruik van overschilderbare kitten komt voort uit de overweging dat de kit vervormbaar is en daardoor bewegingen van de voeg kan volgen. Een harde, brosse verflaag die op de kit voeg wordt aangebracht bezit deze eigenschap niet, zodat het mogelijk is dat de verflaag bij vervorming van de kit voeg gaat barsten. In het algemeen is de werking van voegen binnenshuis gering, zodat barst vorming in de verflaag niet zo gauw voorkomt. Het is gebleken dat ook de samenstelling van de verf bepalend kan zijn voor het optreden van barstvorming in de verflaag.

In het algemeen doet dit probleem zich voor bij hooggevulde dispersieverven voor binnen toepassing. Buitenverven en halfglanzende binnenverven zijn meestal minder gevoelig voor barstvorming. Een andere oorzaak van barstvorming of craquelé vorming in dispersieverven kan zijn dat de verf is aangebracht op een ondergrond die een te lage oppervlakte temperatuur heeft. Dispersieverven hebben een minimale temperatuur nodig om een goede filmvorming te krijgen. Deze temperatuur is meestal ca. +7°C. Wordt een (beglazings)voeg aan de binnenzijde van een kozijn in de winter overschilderd met een dispersieverf, dan kan de oppervlakte temperatuur van de overschilderbare kit door het directe contact met het koude glas, vrijwel de zelfde temperatuur hebben als buiten. Hierdoor kan de temperatuur te laag zijn voor goede filmvorming van de verf , ook al is de luchttemperatuur binnenshuis, waar de voeg zich bevindt boven +7°C.

Zwaluw Anti-Crack van Den Braven is een hoogwaardige acrylaatkit die zeer goed overschilderbaar is met vrijwel alle watergedragen en synthetische verven en die craquelé en verkleuring van verf voorkomt.

Soudal Crack free is de beste keus wanneer je zeer snel wilt overschilderen, dit kan bij Soudal CF2 al na 10 minuten na aanbrengen. 

Anti Crack acrylaatkitten zijn speciaal ontwikkeld voor het afdichten van aansluitvoegen die snel en scheurvrij geschilderd moeten worden. Bijvoorbeeld tussen trappen, wanden, plafonds, plinten, vensterbanken, houten en metalen kozijnen, beton en metselwerk en het vullen van scheuren, kieren, spijker- en schroefgaten in wanden en plafonds van hout, pleisterwerk, gips, steen, beton enz.
Anti-Crack of Crack-free acrylaatkit | Kitcentrum.be