• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Anti Crack Acrylaatkit

Acrylaatkit overschilderen zonder scheurvorming!

Anti-Crack of Crack-free acrylaatkit | Kitcentrum.nl

Anti crack kit is speciaal ontwikkeld om scheurvorming in schilderwerk te voorkomen. Daarnaast is een anti crack ook perfect voor het tegengaan van verkleuring in verf! Deze bijzondere eigenschappen maken anti crack kit erg gewild. Op deze pagina gaan wij jou meer vertellen over de eigenschappen en de verschillende 'soorten' anti crack kit. Je gaat onder andere lezen over:Anti-Crack of Crack-free acrylaatkit | Kitcentrum.be

Wanneer gebruik je een anti crack kit?

 Een anti crack kit is bij veel situaties toe te passen. Het wordt gebruikt om plinten, plafonds, vensterbanken en veel meer netjes af te dichten. Om deze reden is een anti crack kit ook geschikt om aan te brengen op veel verschillende materialen. Ook wordt een anti crack kit gebruikt om scheuren en gaten te vullen in muren, wanden en plafonds van hout, pleisterwerk, gips, steen, beton en nog veel meer veelvoorkomende situaties.

Beste anti crack kit

Zijn er onderlinge verschillen tussen de anti crack kit? Ja, die zijn er wel! Vind jij het belangrijk om extreem snel te kunnen overschilderen? Dan kun je het beste gaan voor de Acryrub CF2 van Soudal. Deze anti crack acrylaatkit is namelijk na 10 minuten al overschilderbaar. De Anti-Crack van Den Braven heeft echter wel het allerbeste resultaat bij het overschilderen. Dus als je bereidt bent om even te wachten, kun je beter voor de Anti Crack gaan!

Wat zijn kenmerken van een goede anti crack acrylaatkit

Een goede anti crack kit heeft een paar kenmerkende eigenschappen. Een goede anti crack kit is makkelijk te overschilderen en eenvoudig aan te brengen. Deze twee kenmerken zijn natuurlijk belangrijk, maar geven niet weer waarom een anti crack kit 'anti crack is'. Hiervoor kijken we naar de flexibiliteit. Een anti crack kit heeft zijn naam gekregen door zijn flexibiliteit. Anti crack acrylaatkitten zijn namelijk veel flexibeler dan 'standaard' acrylaatkitten. 

Met een anti-crack acrylaatkit heb je een flexibele oplossing in handen voor het aanbrengen van kitvoegen die overschilderd moeten worden. Wanneer de kit niet flexibel genoeg is, kan het barsten en scheuren vertonen, met verfschade als gevolg. Dit kan resulteren in lelijke plekken op de muur, maar ook lekkages en andere ongemakken.

De anti-crack acrylaatkit is speciaal ontworpen om goed te hechten aan verf, waardoor het gemakkelijk kan worden overschilderd zonder problemen. De kit is flexibel genoeg om de bewegingen van het bouwmateriaal op te vangen, zodat de verf niet barst of scheurt. Zo krijg je een strakke afwerking die lang meegaat.

Wel is het belangrijk om de juiste verf te gebruiken bij het overschilderen van een anti-crack acrylaatkit. Niet alle verfsoorten hechten namelijk goed op de kit, wat tot problemen kan leiden. Volg daarom altijd de instructies van de fabrikant van zowel de kit als de verf en vraag bij twijfel advies aan een specialist op het gebied van bouwmaterialen en -toepassingen.

Anti crack kit droogtijd

De droogtijd van anti crack acrylaatkit verschilt per type. Gelukkig hoef je om te schilderen niet te wachten tot de anti crack volledig is uitgehard. Dit kan bij sommige varianten, zoals de Acryrub CF2, al na 10 minuten! 

Is een anti crack kit anders dan een gewone schilderskit?

Een acrylaatkit wordt vaak gebruikt om naden en kieren te dichten en af te werken voordat er een verflaag wordt aangebracht. Bij het overschilderen van een acrylaatkitvoeg kan het echter voorkomen dat er scheurtjes ontstaan in de verflaag, met name als de verf hard en bros is en de voeg nog niet helemaal is uitgehard op het moment van overschilderen. Dit komt doordat de voeg dan nog iets krimpt tijdens het verdampen van het water, waardoor de verflaag wordt uitgerekt en kan gaan barsten.

Een anti-crack acrylaatkit, zoals de Anti-Crack van Den Braven of de Acryrub CF2 van Soudal, is speciaal ontwikkeld om dit probleem te voorkomen. Deze kit is namelijk vervormbaarder dan een gewone schilderskit, waardoor deze beter kan meebewegen met de voeg en eventuele bewegingen kan opvangen zonder te scheuren. Hierdoor blijft de verflaag mooi en scheurvrij, zelfs als de voeg nog niet helemaal is uitgehard op het moment van overschilderen. Bovendien zijn deze anti-crack kitten goed overschilderbaar met vrijwel alle watergedragen en synthetische verven en voorkomen ze craquelé en verkleuring van de verf.

Anti Crack kit bestellen bij Kitcentrum

Op zoek naar de best overschilderbare arylaatkitten? Bij Kitcentrum vind je alle anti crack kit om jouw klus af te ronden. Deze hebben wij standaard op voorraad waardoor jij jouw klus zo snel mogelijk af kan ronden! Bestel jij voor 50 euro of meer? Dan komt de bestelling gratis jouw kant op.