• Voor 21:30 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Radiatorkwasten

Klik op een product voor details

Radiatorkwast | Platte of ronde radiatorkwast | Kitcentrum

De naam verklapt het al een beetje, een radiatorkwast wordt gebruikt voor het schilderen van moeilijk te bereiken plekken zoals achter een radiator. Daarnaast wordt een radiatorkwast gebruikt om ramen en kozijnen te schilderen waar je moeilijk bij kan komen.Radiatorkwast | Platte of ronde radiatorkwast | Kitcentrum

Lees hier:

Radiatorkwast in verschillende lengtes

Kitcentrum heeft radiatorkwasten in verschillende maten, maar waarom zou je moeten overwegen om een radiatorkwast te halen in verschillende lengtes? Een radiatorkwast in een grotere maat zou geschikter kunnen zijn voor andere klussen dan een kleinere radiatorkwast. Een radiatorkwast met een lange steel kan gebruikt worden om  moeilijk bereikbare plekken te schilderen. Terwijl een radiatorkwast met een kleinere steel gebruikt kan worden voor preciezere werken. 

De breedte van de haren van een kwast kan ook erg veel verschil maken, een radiatorkwast met brede haren kan gebruikt worden voor het makkelijk verven van grote oppervlaktes. Daarentegen kan een radiatorkwast met smallere haartjes gebruikt worden voor preciezere werkjes, zoals het verven van randjes en kantjes.

Bokkepootkwast of radiatorkwast

Wat is nou het verschil tussen een bokkepootkwast en een radiatorkwast? Zij verschillen niet veel van elkaar waardoor het soms voorkomt dat de radiatorkwast een bokkepootkwast wordt genoemd,  het verschil zit hem alleen in de haartjes van de kwast. Een bokkepootkwast is namelijk een gebogen ronde kwast, geschikt voor kleine oppervlaktes die moeilijk te bereiken zijn zoals randjes en kantjes. Radiatorkwasten zijn gebogen platte kwasten, deze kwasten kunnen gebruikt worden bij o.a. beitsen en verven van moeilijk te bereiken plekken.

Bokkepoot kwast plat of rond

Waarvoor gebruik je een platte bokkepootkwast? En voor wat gebruik je een ronde bokkepootkwast? Zoals hierboven is vermeld, is een platte bokkepootkwast eigenlijk een radiatorkwast. Waarvoor kan je dit dan gebruiken? Het kan gebruikt worden voor het beitsen, oliën en vernissen van moeilijk te bereiken plekken. Als je smallere objecten moet beitsen, dan kan een smallere kwast handiger zijn.

Maar waarvoor wordt een ronde bokkepootkwast dan gebruikt? Deze is weer te gebruiken bij moeilijk bereikbare plekken zoals kleine oppervlaktes en ondergronden met veel reliëf. Ook geeft een ronde kwast een egaal resultaat en heb je er meer controle mee.

Tips voor het schilderen van jouw radiator

Hoe kan je nou effectief een radiator schilderen? Lees het hieronder:

  1. Ontvet en maak de radiator schoon met de St. Marc allesreiniger zodat de ondergrond een optimale hechting met de verf kan krijgen.
  2. Schuur vervolgens de radiator op met schuurpapier, schuur roest extra grondig op zodat het niet meer terugkomt. Maak vervolgens alles stofvrij met een handstoffer.
  3. Plak daarna de thermostaatkraan en de cv-leidingen af met afplaktape zodat het niet onder verf komt. En leg afplakfolie of oude kranten/folders op de vloer, om te voorkomen dat er verf op de vloer komt.
  4. Het voorbereiden is nu klaar, nu kan je de radiator gaan schilderen!

Radiatorkwast of bokkepootkwast kopen

Radiatorkwast of bokkepootkwast kopen? Bestel je kwasten vandaag nog en ontvang ze de volgende werkdag in huis! Opzoek naar een professionele radiatorkwast of bokkepootkwast? Kitcentrum biedt een divers en breed assortiment aan kwasten. Van wegwerp radiatorkwast tot herbruikbare radiatorkwast! Bekijk en bestel vandaag nog voor 23:59 zodat jij jouw bestelling morgen in huis hebt! Gratis verzending vanaf €50 in NL & BE.