• Voor 21:30 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
Frencken AS 1329 Classic Lijmspray Fast 500ml
Frencken AS 1329 Classic Lijmspray Fast 500ml Handige contactlijm spray met een korte afdamptijd, snelle droging en handvaste verbinding
Meestverkochte keuze

4,95

(1)

Frencken AS 1661 High Tack Lijmspray 500ml
Frencken AS 1661 High Tack Lijmspray 500ml Gebruiksvriendelijke en sneldrogende (contact)lijmspray voor het muur- en muurvast verlijmen
Professionele keuze

5,25

(1)

Zwaluw Lijmspray 400ml
Zwaluw Lijmspray 400ml Voor alle kleine plak- en kleef oplossingen

4,99

Griffon Lijmspray 500ml
Griffon Lijmspray 500ml Lijmspray die zorgt voor vochtbestendige, snelle en sterke verbindingen

14,95

Seal-It 645 EPDM Spraybond 500ml
Seal-It 645 EPDM Spraybond 500ml DCM vrije en hoogwaardige contactlijm voor EPDM dakbanen op diverse ondergronden, hittebestendig en verspuitbaar.

6,95

Seal-It 646 EPDM Spraybond DCM 500ml
Seal-It 646 EPDM Spraybond DCM 500ml Hoogwaardige contactlijm voor EPDM op diverse ondergronden, sterk en betrouwbaar.

6,95

(1)

Frencken AS 1534 Spray & Go 500ml
Frencken AS 1534 Spray & Go 500ml Contactlijmspray voor extra dunne materialen waardoor je niet hoeft te nieten

7,55

Tec7 ST7-101 SPRAYTEC 750ml
Tec7 ST7-101 SPRAYTEC 750ml Een spuitbare MS Hybride polymeerlijm! | Universeel inzetbaar

21,95

Rectavit 139 BasicSpray Click & Fix 750ml
Rectavit 139 BasicSpray Click & Fix 750ml Makkelijk verspuitbare contactlijm voor lichte materialen
Professionele keuze

15,95

Rectavit 159 TurboSpray Click & Fix 750ml
Rectavit 159 TurboSpray Click & Fix 750ml Extra snelle, transparante verspuitbare contactlijm
Professionele keuze

19,95

Rectavit 1129 Fast Forward Click & Fix 750ml
Rectavit 1129 Fast Forward Click & Fix 750ml Snelle verspuitbare contactlijm voor isolatie en folie
Professionele keuze

15,95

Rectavit 139 Basic Spray Click & Fix - Starterspakket
Rectavit 139 Basic Spray Click & Fix - Starterspakket Compleet starterspakket om aan de slag te gaan met de makkelijk verspuitbare contactlijm voor lichte materialen
Professionele keuze

105,95

Rectavit 159 TurboSpray Click & Fix - Starterspakket
Rectavit 159 TurboSpray Click & Fix - Starterspakket Compleet starterspakket om aan de slag te gaan met de extra snelle, transparante verspuitbare contactlijm
Professionele keuze

105,95

Rectavit 169 PowerSpray Click & Fix 750ml
Rectavit 169 PowerSpray Click & Fix 750ml Extra sterke, transparante verspuitbare contactlijm.
Professionele keuze

19,95

(1)

Lijmspray | Nu besteld, morgen lijmen | Kitcentrum.nl

Naast heel veel montagekitten in koker, hebben wij ook verschillende soorten lijmsprays. Lijmspray is een handige manier om twee materialen op elkaar te verlijmen met een dunne lijmlaag. We hebben verschillende soorten lijmsprays, elke met hun eigen specifieke toepassingen en eigenschappen. Lijmspray | Nu besteld, morgen lijmen | Kitcentrum.be

Op deze pagina ga je alles lezen over: 

Wanneer kies je voor lijmspray?

Lijmspray is een goede optie wanneer je effectief en gemakkelijk wilt werken. Het hoeft niet uitgerolt of gesmeerd te worden. Je spuit gemakkelijk de juiste hoeveelheid op de te verlijmen ondergrond. Net als andere lijmen hecht het op verschillende bouwmaterialen zoals hout, kunststoffen, metalen, rubber, isolatie materiaal en is het ook gerschikt voor gebruik als dhz'er en hobby. Maar bij welke situaties is het een goede keuze? 

Als het twee vlakke oppervlakken zijn
Lijmspray breng je aan in een dunne laag over het hele oppervlak. Als er veel oneffenheden zijn, kan er geen goede hechting plaats vinden. 

Wanneer de ondergronden écht strak op elkaar moeten
Lijmen die uit een koker komen zijn relatief dik. Hoewel het mee valt, onstaat er daarom altijd een klein beetje ruimte tussen de twee oppervlakken die je lijmt. Bij lijmspray is dit niet het geval.

Bij 'simpele' binnen klussen
Een lijmspray is over het algemeen niet bedoeld voor klussen met extreme mechanische belastingen. Het wordt vaak gebruikt voor de wat makkelijkere klussen zoals het bevestigen van vilt aan een muur. Een lijmspray kan daarnaast maar beperkt tegen weersomstandigheden en het wordt daarom niet aanbevolen buiten te gebruiken. 

Je kan lijmspray gebruiken voor bijvoorbeeld: 

 • Het verlijmen van isolatiemateriaal
 • Het verlijmen van papier, karton en andere hobbyprojecten
 • Het bevestigen van stoffen bekleding
 • Verschillende bouwmaterialen zoals kunststoffen, hout, metaal, porselein, kurk, vilt, leer, karton, keramiek en rubber

Waarom zorgt lijmspray voor een snelle en sterke verbinding? 

Lijmspray heeft een hoge viscositeit en droogt snel, omdat je een dun laagje aanbrengt. Deze dunne en gelijkmatige laag kan snel drogen en uitharden. Bovendien kan de hoge druk waarmee de lijm wordt aangebracht ervoor zorgen dat het materiaal stevig tegen elkaar wordt gedrukt, waardoor een nog sterkere verbinding ontstaat. Lijmspray is daarom een efficiënte manier om snel en betrouwbaar verschillende materialen aan elkaar te hechten.

EPDM Lijmspray

Wil je specifiek EPDM gaan verlijmen? Dan kan je het beste kiezen voor een specialistische EPDM lijmspray. Voor deze klus hebben wij twee verschillende lijmsprays: de Seal-It 646 EPDM Spraybond DCM en de Seal-IT 645 EPDM Spraybond. De tweede is DCM vrij. 

Zijn deze producten verschillend? Qua toepassing niet. Je kan ze beide gebruiken voor exact dezelfde klussen, die we zo gaan bespreken. Voordat we dat gaan bespreken, gaan we het grootste verschil uitleggen: DCM

Wat is DCM?
DCM staat voor dichloormethaan. Dit is een oplosmiddel dat in heel veel verschillende producten verwerkt kan zitten. Het wordt uit verschillende producten gehaald omdat het slecht kan zijn voor de gezondheid als je het inademt. Nu kan éénmalig gebruik natuurlijk niet heel veel kwaad, maar het is iets waar je over na kan denken bij regelmatig gebruik. 

Wanneer gebruik je de EPDM lijmspray van Seal-It? 
Deze speciale spuitbare contactlijm is ontworpen voor het hechten van EPDM dakbanen op verschillende soorten daken, zoals betonnen daken, de meeste isolatieplaten, hout, triplex en cementgebonden platen.

Contactlijm spray

Eén van de populairste lijmsprays is een contactlijmspray. Een contactlijmspray is geschikt voor permanente- en tijdelijke verbindingen. Welke van de twee je creëert hangt af van de manier van aanbrengen. 

Hoe werkt een contactlijm spray?
Het is een spraybare lijm die nét iets anders werkt. Als je namelijk een permanente verbinding wilt, dan moet je de lijm aanbrengen op beide te verlijmen oppervlakken. Laat de lijm vervolgens 1-2 minuten uitdampen voordat je de materialen tegen elkaar drukt. Zodra je de ondergronden tegen elkaar drukt en de lijm met zichzelf in contact komt ontstaat er dus een permanente verbinding.  Misschien voel je dan al een beetje aankomen hoe een tijdelijke verbinding ontstaat: door op één van de ondergronden contactlijm spray aan te brengen.

Wij hebben verschillende contactsprays in ons assortiment, die wij later op deze pagina nog toelichten:

 • Griffon Lijmspray
 • Frencken AS 1329 Classic lijmspray
 • Frencken AS 1534 Spray & Go

Welke lijmspray is het beste?

De beste? Tja, dat is natuurlijk ook een deel ervaring. Lijmsprays zijn, zoals je al gelezen hebt, geschikt voor verschillende klussen en hebben verschillende eigenschappen. We gaan daarom kijken naar de verschillende producten om te bepalen welke het beste is voor JOUW klus. We kijken hierbij naar de lijmsprays die geschikt zijn voor verschillende projecten. EPDM lijmspray wordt hier niet in meegenomen, omdat het een specifiek product is dat altijd de beste keuze als je EPDM gaat verlijmen met een spray. De lijmsprays die geschikt kunnen zijn voor jouw klus zijn:

Lijmspray van Griffon

Griffon heeft verschillende professionele afdichtingskitten en lijmen, waaronder dus lijmsprays. De Lijmspray van Griffon in ons assortiment is: 

Griffon Lijmspray 500ml
Dit is een contactlijmspray die ideaal is voor het verlijmen van grote oppervlakken. Zoals vertelt is het geschikt voor tijdelijke- en permanente verlijmingen. 

De Griffon Lijmspray is een prima contactlijmspray in de volgende situaties: Voor het verlijmen van papier, karton, foto's, posters, reproducties, collages en metaalfolies. Bovendien kan het worden gebruikt om isolatie- en decoratiematerialen zoals polyetherschuim/schuimrubber (voor geluidsisolatie en kussens in meubels), vilt, textiel, leer, kurk, piepschuim (tempex), en zelfs hout, board, spaanplaat, glas, beton en metalen met elkaar te verbinden.

Lijmspray van Frencken

Frencken is een echte lijmexpert. Naast verschillende lijmen in koker hebben zij ook lijmsprays. De drie Frencken lijmsprays in ons assortiment zijn:

Frencken AS 1329 Classic lijmspray 
Dit is een contactlijm spray met een korte afdamptijd en een snelle droging. Het is geschikt voor het verlijmen van onder andere HPL laminaat en fineer (≥ 1mm), kantenband en poreuze ondergronden, tapijt, leder, kurk, rubber, linoleum, papier en karton.

Je kiest voor de Frencken AS 1329 Classic Lijmspray bij de volgende klussen: 

 • Geschikt voor tweezijdige verlijming op diverse ondergronden, waaronder hout, metaal, beton en glas.
 • Ideaal voor het verlijmen van een breed scala aan materialen, zoals papier, karton, tapijt, linoleum, leer, textiel, rubber, kurk en isolatiemateriaal.
 • Perfect voor kleine klussen, zoals het lijmen van decoraties.
 • Uitstekend geschikt voor het verlijmen van de meeste kunststoffen.
 • Geschikt voor tweezijdige verlijming van verschillende materialen, zoals gestratifieerde decoratieve bekledingsplaten (Formica®, Resopal®,...), kantenband, fineer en kantfineer, papier en karton, stoffering, textiel, vilt, leer, kurk, rubber, linoleum, tapijt, traptreden en trapneuzen, isolatiemateriaal (niet geschikt voor polystyreen) en de meeste kunststoffen (altijd eerst testen). Geschikt voor verlijming op zichzelf, onderling of op de meeste ondergronden, zoals hout, spaanplaat, metaal, pleisterwerk, beton, glas.

Frencken AS 1661 High Tack lijmspray
Dit is een lijmspray met een hoge aanvangshechting. Het is begrijpelijk dat je sceptisch bent over een High Tack in sprayvorm. Maar na het uitvoeren van testen zijn we overtuigd van de kracht van de Frencken AS 1661 High Tack spray. Zodra de spray is uitgehard, zit het echt muurvast! Je kan erop vertrouwen dat deze spray een sterke en duurzame verbinding creëert.

Je kiest voor de Frencken AS 1661 High Tack lijmspray bij de volgende klussen: 

 • Voor het lijmen van veel verschillende materialen zoals: Kunststoffen, hout, metaal, porselein, kurk, vilt leder, karton, keramiek en rubber.
 • Ook geschikt voor laag- energetische ondergronden.

Frencken AS 1534 Spray & Go
Dit is een contactlijmspray die speciaal voor lichte en flexibelere materialen ontwikkelt is. De Frencken AS 1534 Classic Spray & Go is de ideale oplossing wanneer je snel iets wilt lijmen. Deze lijm hecht namelijk goed op veel verschillende materialen en heeft bovendien een extra korte afdempingstijd, waardoor het lijmen een snelle en eenvoudige klus wordt.

Je kan voor de Frencken AS 1523 Spray & Go kiezen in de volgende situaties: 

 • Deze lijm is geschikt voor het permanent of tijdelijk verlijmen van vezelachtige, zachte en halfharde isolatiematerialen, zoals minerale wol (steenwol, glaswol), spijkerflensdekens, technische isolatie (HVAC) en synthetische schuimrubber.
 • Voor het verlijmen van allerhande thermische en akoestische isolatiematerialen. 
 • Voor het verlijmen van EPS (Isomo®), XPS (Styrofoam®), Styropor®, noppenschuim, textiel, leer, kurk, papier, karton en voor het verlijmen van deze materialen onderling en op hout, metaal, inox, beton, metselwerk, kalkzandsteen, gipskarton, pleisterwerk en andere gladde, ruwe, poreuze en niet-poreuze oppervlakken.

Bestel online

Ben je opzoek naar professionele lijmspray voor iedere klus? Bestel dan op Kitcentrum.be om het morgen al te ontvangen. Wij hebben verschillende soorten lijmsprays die we standaard op voorraad hebben.