• Voor 21:30 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

De juiste siliconenkit voor jouw klus? Beantwoord een paar korte vragen & vind de beste siliconenkit

Brandwerende siliconen kit kopen? | Kitcentrum.nl

Brandwerende siliconenkitten zijn speciaal ontwikkeld voor het brandwerend afdichten van aansluit- en dilatatievoegen in verschillende constructies, en moet in geval van brand een zekere brandwering bezetten. Doormiddel van de brandwerende kitten van Kitcentrum.be zorg je ervoor dat er geen vuur, rook of giftige dampen worden verspreid! Brandwerende siliconen kit kopen? | Kitcentrum.be

De beste brandwerende kitten

Wanneer we het over de beste brandwerende kitten hebben, hebben we het over de volgende kitten. De Bostik FP 402 Fireseal en de Dow Sil Firestop. Als het gaat om beschermen van gebouwen tegen brand, is het kiezen van de juiste brandwerende kit van het grootste belang. Er zijn veel verschillende merken en soorten brandwerende kit op de markt, maar de Bostik FP 402 en de Dow Sil onderscheiden zich als beste opties. Ze bieden uitstekende brandwerende eigenschappen en zijn ontworpen om de verspreiding van vuur en rook te voorkomen.

Bostik FP 402 Fireseal Silicone 310ml

De Bostik FP 402 is de best verkochte brandwerende siliconenkit! De Fireseal Silicone heeft een aantal goede eigenschappen. Zo is de FP402 een brandwerende, elastische, neutraal uithardende siliconenkit. Deze heeft een brandweerstand tot 4 uur in lineaire-voegen. Heeft tevens een bewegingsopname van 25%. De Bostik FP 402 is speciaal ontwikkeld voor het brandwerend afdichten van aansluit- en bewegingsvoegen in constructies en moet in geval van brand een zekere brandwering bezitten. Hierdoor zorgt de FP Fireseal Silicone ervoor dat er geen vuur, rook of giftige dampen worden verspreid. De brandwerendheid is getest conform EN 1366-4 tot 120 minuten in een voeg van 40mm breed. Gecombineerd met Bostik FP 404 PU Foam tot 180 minuten in een voeg van 40mm breed. 

Ottoseal S94 310ml

De Ottoseal S94 is een neutrale brandwerende siliconenkit. Deze moeilijk ontvlambare siliconenkit wordt veel toegepast voor het brandwerend afkitten van glastoepassingen en aansluitingen bij kozijnen. De Ottoseal S94 is geschikt voor het afdichten van bouwonderdelen met hogere eisen aan de brandveiligheid. Denk hierbij aan brandvertragende bouwelementen en brandwerende beglazingen. De S94 van Ottoseal is ook geschikt voor het afkitten van glaselementen. 

Nullifire FS703 310ml

De flexibele Nullifire FS703 Brandwerende Siliconenkit wordt toegepast in dilatatievoegen in bouwkundige constructies. De FS703 is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Zoals we net hebben benoemd is deze Nullifire FS703 is een veel gebruikte kit bij dilatatievoegen in bouwkundige constructies. Daarnaast wordt die óók veel gebruikt bij voegen tussen metalstud wand en betonvloer. Bij steenachtige constructieve muur en metalen of houten brandwerende kozijnen is deze brandwerende siliconen ook een prima kit.

Dow Sil Firestop 700

Ook hebben wij de Dowsil Firestop 700Dit is ook een brandwerende siliconenkit. De Firestop 700 van Dowsil heeft een uitstekende hechting op verschillende constructiesubstraten zoals steen, staal, metselwerk, baksteen, hout, enzovort. Voor deze uitstekende hechting is geen primer nodig. Deze brandwerende siliconenkit is ideaal voor het afdichten van vliesgevels, gevels van gebouwen en expansievoegen waar een brandklasse vereist is. Daarnaast is het ook geschikt voor gebruik in penetratie afdichtingssysstemen waar pijpen en kabels door brandwerende constructies gaan. Deze siliconenkit hecht zoals we hierboven al een beetje hebben verklapt op de meeste poreuze én niet-poreuze constructiesubstraten. Het is ideaal voor het afdichten van gordijn- en andere gevels en bij expansievoegen waarbij een brandweerstandsklasse is vereist. Het is tevens geschikt voor gebruik als doorgangsafdichting waar buizen en kabels door bouwwerken met een brandweerstandsklasse worden geleid.

Bestel online brandwerende kit

Alles voor het brandwerend afdichten tegen het verspreiden van vuur, rook of giftige dampen vind je bij Kitcentrum.be. Deze siliconenkitten zijn ideaal te verspuiten met een Kitcentrum Kitspuit. Wanneer jij het vóór 23:59 gaat bestellen, heb jij je bestelling de volgende dag in huis! Gratis bezorging in NL & BE vanaf €50,-