• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Masking tape

Klik op een product voor details

Masking tape | Afplaktape | Kitcentrum

Of je nu een professionele schilder, een doe-het-zelver of een hobbyist bent, masking tape is een type afplakmateriaal dat altijd van pas komt bij elke schildersklus! Deze flexibele afplaktape, ook bekend als crepe tape of maskeer tape, is op veel plekken toe te passen om strakke en nette verflijnen te creëren, oppervlakken te beschermen en meer. Op deze pagina ontdek je alles over masking tape. Zo gaan we het hebben over:Masking tape | Afplaktape | Kitcentrum

 • De verschillende soorten masking tape
 • Hoe je de beste maskeertape voor jouw specifieke klus kiest
 • De verkrijgbare maten maskeer tape
 • Tips voor het nauwkeurig toepassen van maskingtape

Verschillende soorten Masking Tape

Masking tape is verkrijgbaar in diverse varianten. In principe lijken de meeste types masking tape heel erg op elkaar, ook al verschillen ze van merk. Er zijn echter een paar speciale soorten met unieke eigenschappen! Een crepe tape is namelijk ontworpen om extra rekbaar te zijn. Hierdoor kun je crepe tape makkelijk toepassen bij rondingen. Daarnaast heeft Kip een speciale Ultra Sharp maskeer tape ontworpen. Door gebruik te maken van deze tape, krijg je de strakste lijnen op de ruwste ondergronden!

De beste maskeertape voor jouw klus

Het selecteren van de beste maskeertape voor jouw klus is cruciaal om de gewenste resultaten te bereiken. Als je werkt op een ruwe ondergrond, dan kun je het beste kiezen voor een masking tape met een sterke kleefkracht (zoals de Ultra Sharp van Kip)  om lekken en 'doorbloeden' van verf te voorkomen. Is de ondergrond gladder, zoals bij behang of een vers geschilderde muur? Gebruik dan een maskeertape met een lage kleefkracht. Door de lage kleefkracht voorkom je namelijk dat je schade krijgt bij het verwijderen van de tape.

Verschillende afmetingen Masking Tape

Masking tape is verkrijgbaar in verschillende breedtes en lengtes. Voor grotere oppervlakken kun je bredere tape of zelfs afplakpapier / afplakfolie gebruiken, terwijl smalle tape handig is voor gedetailleerd werk. Het is dus belangrijk om de afmetingen van de tape af te stemmen op de specifieke vereisten van jouw project. Masking tape is te verkrijgen (afhankelijk van het type) in de maten 18mm t/m 50mm 

Tips voor het aanbrengen van Masking Tape

Het correct aanbrengen van masking tape is essentieel om scherpe lijnen en een professionele afwerking te bereiken. Hier zijn enkele tips waar je zeker rekening mee moet houden tijdens het gebruik van masking tape:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij van stof en vet is voordat je de tape aanbrengt.
 2. Gelijkmatig aanbrengen: Breng de tape gelijkmatig en strak aan om lekken van verf te voorkomen.
 3. Verwijdering: Verwijder de tape voorzichtig terwijl de verf nog nat is om te voorkomen dat de tape vast komt te zitten of verf meetrekt.

Bestel online bij Kitcentrum

Masking tape nodig? Dan bestel je dit snel en gemakkelijk bij Kitcentrum. Met diverse maten en soorten zit er zeker een perfecte masking tape voor jou bij! Vanaf een orderwaarde van 50 euro komt de bestelling helemaal gratis jouw kant op! Bestel je voor 23.59? dan kun jij jouw pakket morgen al in huis verwachten.