• Voor 21:30 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Plexiglas of polycarbonaat kit kopen? | Kitcentrum.nl

Welke kit voor plexiglas?

Kun je elke kit gebruiken bij plexiglas? Noop! Niet doen.. De meeste kitten zullen hier namelijk slecht hechten. Gelukkig is er speciale plexiglas kit. Dit is een siliconenkit welke speciaal ontwikkeld is voor afdichtingen en verlijmingen van plexiglas en polycarbonaat. Eigenlijk zijn deze kitten altijd neutraal ingesteld en geven dus geen nare geur af tijdens het kitten van je polycarbonaat of plexiglas. Lees hier alles overPlexiglas of polycarbonaat kit kopen? | Kitcentrum.be

 • De soorten plexiglaskit
 • Hoe je plexiglas kit

Aanbod polycarbonaat kit & Plexiglas kit

De moeilijkheid bij plexiglas is het vinden van de juiste kit. Het is namelijk vrij vettig en hierdoor hechten de meeste kitten hier slecht op. Gelukkig zijn er verschillende leveranciers die zich hier over gebogen hebben en speciale kit hebben ontwikkelt.

Dowsil 798
De Dowsil 798 heeft een goede hechting op zowel polycarbonaat als polyacrylaat. Polycarbonaat kan een goed alternatief zijn voor glas. Je ziet het vaak terug in bijvoorbeeld overkappingen. Dit plexiglas  wordt vaak gecombineerd met hout. De Dowsil 798 is dus perfect om een plexiglas raam te kitten!

Ottoseal S72
Ook de Ottoseal S72 hecht ontzettend goed op plexiglas en polycarbonaat. Maar wat deze kit anders doordat het specifiek benoemd dat het geschikt is voor polycarbonaat van Makrolon. Dit is dus een perfecte polycarbonaat kit.

Zwaluw Silicone N
De Zwaluw Silicone N is een perfecte polycarbonaat- en plexiglaskit. Maar hiernaast kan deze kit gebruikt worden voor super veel andere projecten. Deze kit heeft een hoge rek bij breuk en heeft een iets wat mat aanzicht.  

Ottoseal S125
Deze siliconenkit is onderandere, maar niet uitlsuitend geschikt voor plexiglas. Het grote verschil ten opzichte van de andere kitten is dat deze verkrijgbaar is in 39 verschillende kleuren. Als je deze kit wilt gebruiken raden wij en Otto Chemie aan om de Otto Primer 1217 te gebruiken. Dit is een primer die zorgt voor een betere en duurzame hechting op kunststof. Deze kit is ook verkrijgbaar in een 400ml worst

Hoe kit je plexiglas?

Je hebt het moeilijkste achter de rug: het vinden van de juiste polycarbonaat kit en Plexiglas kit. Maar hoe kan je dit nu op de juiste manier aanbrengen en afwerken? Dit kan aan de hand van de volgende stappen:

 1. Het reinigen van de voeg: Zorg ervoor dat de ondergrond vuil-, vet-, en stofvrij is. We raden je aan de voeg te reinigen met de cleaner. Plexiglas is erg vet! Zorg ervoor dat dit grondig gebeurd. Voor het beste resultaat kan je het best een cleaner gebruiken van hetzelfde merk als de kit. Gebruik je bijvoorbeeld de S72? Dan raden we je aan de Otto Cleaner T te gebruiken.
 2. Het aanbrengen van tape: Breng maskeer tape strak langs de voeg aan. Hiermee ben je beschermt tegen eventuele uitschieters.
 3. Het aanbrengen van tape: Breng indien noodzakelijk een primer aan. Net als bij de cleaner raden we aan een primer en kit te gebruiken van hetzelfde merk. Gebruik bij de Otto Seal S72 de Otto primer 1217. Deze is speciaal voor het verbeteren van de hechting op kunststof.
 4. Het kitten: zorg ervoor dat kit tuit zo breed is als de voeg. ‘Druk’ de kit vervolgens in de voeg.
 5. De kit afstrijken: Strijk de kit af met een handige afwerktool en afwerkzeep.