• Voor 21:30 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Elektrische kitspuit kopen? Accu kitspuit | Kitcentrum

Een elektrische kitspuit!? Ook deze hebben we tegenwoordig in ons assortiment. Een elektrische kitspuit wordt ook wel een accu kitspuit genoemd. Dit komt omdat de elektrische kitspuit een accu nodig heeft om te werken. Deze accu maakt het verwerken van kitten en lijmen voor vooral de professional, maar ook voor de dhz'er gemakkelijker. Hierover lees je alles op deze pagina!Elektrische kitspuit kopen? Accu kitspuit | Kitcentrum

Wanneer gebruik je een elektrische kitspuit?

Een elektrische kitspuit wordt over het algemeen gebruikt door de professional. Niet omdat een dhz'er er niet mee overweg zou kunnen, maar een elektrische kitspuit wordt vaak gebruikt door iedereen die regelmatig kit. Met een gewone kitspuit ben je namelijk de hele dag aan het knijpen. Niet iedereen vindt dat even prettig, vooral met grote hoeveelheden en stugge kitten.  Als je geen Popeye armen hebt en wilt, is een elektrische kitspuit daarom een goed alternatief. Deze kitspuit heeft namelijk één knop. Als je deze indrukt en niet meer loslaat drukt de kitspuit je koker in één keer leeg. 

Welke kitten kan je verwerken met een accu kitspuit? 

Met een elektrische kitspuit kan je alle kitten in een koker verwerken. Zowel de stuggere high tacks als de soepelverwerkbare acrylaatkitten zijn geen probleem. Dit komt doordat de kitspuit 6 standen heeft die bepalen hoeveeldruk het geeft. Stand één is heel weinig druk en stand zes is heel veel druk. Hierdoor zijn de lagere standen meer geschikt voor afdichtings-en lijmkitten zoals beglazingskit, lijmkitacrylaatkit en siliconenkit. Dit geeft je de kans om het rustig aan te brengen. Vooral bij afdichtingskitten is dit belangrijk. Bij lijmen kan het wat minder kwaad als je een ongelijkmatige ril legt. Deze lage stand is minder geschikt voor stugge producten zoals een hightack. Deze kitten komen er dan heel erg langzaam uit.

Dit maakt het tegenovergestelde ook waar: de hogere standen zijn zeer geschikt voor stugge producten, maar minder voor de afdichtings- en lijmkitten. Doordat er meer druk is, worden hightacks op een goede snelheid uit de koker gedrukt. Bij lijmkitten en afdichtingskitten wil de snelheid aardig oplopen. Bij een lijmkit wil dit nog, maar met een afdichtingskit moet je van goede huize komen om met deze stand je voeg te dichten. Als je de accu kitspuit niet snel genoeg beweegt, breng je veel te veel kit en lijm aan. Dit zorgt ervoor dat je verbruik flink stijgt. 

Kan het kwaad om een andere stand te proberen? Nee hoor, maar om het jou makkelijk te maken vind je hieronder een tabel. Daarin staat welke standen wij denken dat het beste zijn voor jouw product. 


Stanley accu kitspuit

In ons assortiment vind je de Stanley FATMAX Elektrische Kitspuit V20 18V. Dit is een nieuw product en is een toevoeging aan het V20 accusysteem assortiment van Stanley. Door verschillende eigenschappen is dit de perfecte keuze voor jouw klus:

 • 360 graden draaibare kokerhouder
 • 18V kracht
 • Duwkracht tot 250kg
 • 6 standen voor de optimale controle en snelheid
 • Anti-drup functie
 • Tot 200 kokers verwerken op 1 accu
 • Let op: De kitspuit wordt standaard geleverd zonder accu

Een accu kitspuit met garantie

De Stanley Elektrische Kitpistool heeft standaard 1 jaar wettelijke garantie. Deze garantie heb je altijd en hier hoef je niets voor te doen. Raakt het defect door materiaal- of productie fouten? Dan worden alle onderdelen kosteloos vervangen of gerepareerd. Wil je het verlengen tot 3 jaar? Maak dan een account aan op www.stanleyworks.nl en registreer je product binnen 4 weken na aankoop.

De kitspuit accu 

Zoals verteld komt de elektrische kitspuit zonder accu. Dit komt omdat er verschillende Stanley producten zijn die werken op deze accu. En tja, misschien heb je er al een aantal. Dan is nog een accu een beetje overdreven. Toch een accu nodig? Die hebben we ook. Je kan kiezen voor een losse kitspuit accu, een startpaket van 2 accu's en 1 snellader of alleen de snellader. Zo kan je de elektrische kitspuit en accu's samenstellen dat het past bij jouw behoefte. 

Elektrische kitspuit kopen bij Kitcentrum

Wil je graag online een elektrische kitspuit bestellen? Op Kitcentrum.be vind je niet alleen kitten en lijmen, maar ook alle benodigdheden zoals een accu kitspuit. Vandaag besteld, morgen in huis.