Frencken Parketlijm HE330 emmer 15kg

Universeel inzetbare parketlijm voor massieve en brede planken

Frencken Parketlijm HE330 emmer 15kg

direct leverbaarvoor 21:30 uur besteld, zaterdag 22 juni geleverd!

van 107,60 (adviesprijs) voor 96,50 per stuk ( 116,77 incl. BTW ) 10% korting

Volumeprijzen

10 10x stuks 72,45 p/st 33% korting bestel 10x
33 33x stuks 62,45 p/st 42% korting bestel 33x

  Waarom dit product?

 • Met 4.5 sterren beoordeeld
 • Voor brede planken
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Zeer emissie arm
 • Ook voor bamboe
 • HE330 is de nieuwe naam voor P-E90
Aantal
 • ...
 • Alleen online beschikbaar
 • Voor 21:30 besteld, zaterdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 50,-

  Waarom dit product?

 • Met 4.5 sterren beoordeeld
 • Voor brede planken
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Zeer emissie arm
 • Ook voor bamboe
 • HE330 is de nieuwe naam voor P-E90

Parketlijm HE330 emmer 15kg , parketlijm ook geschikt voor vloerverwarming

De Parketlijm HE330 is een hoogwaardige 1-component, licht elastische parket lijm voor het verlijmen van ondervloeren, massieve planken, mozaïkparket, meerlagen of kant-en-klaar parket en laminaatparket. Door de unieke combinatie van sterkte en elasticiteit werkt de parketlijm geluids- en trillingsdempend en voorkomt de parketlijm zelfs bij zeer brede planken (>30 cm) schotelvorming. Kortom deze parketlijm is universeel inzetbaar. Frencken Parketlijm HE330 emmer 15kg - Wand- & Vloerlijm: Parketlijm - Kitcentrum.be

Wanneer gebruik je de Frencken HE330?
Parketlijm HE330 is geschikt voor verlijming van alle vormen houten vloerdelen van harde, zachte en exotische houtsoorten op alle voorkomende vloerdelen, ook bamboe!
Deze Frencken parketlijm kan zowel op zuigende als niet zuigende ondergronden worden gebruikt en is tevens geschikt voor vloerverwarming.

 • Parketlijm is geschikt voor het verlijmen van zowel meerlaags als massief parket met tand en groef. 
 • Meerlaags parket met een maximale breedte van 300mm en een minimale dikte van 16mm. 
 • Massief parket met een maximale breedte van 220mm en een minimale dikte van 16mm.

Tip!💡
Zit jij met jouw klus lang op de grond? Gebruik dan kniebeschermers! Hiermee voorkom je knie- en rugklachten. 

Kenmerken

 • Blijvend elastisch
 • Geluidsisolerend en trillingsdempend
 • Makkelijk verwerkbaar
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Niet irriterend, bevat geen isocyanaten
 • Geen primer nodig voor de meeste ondergronden

Hoeveel parketlijm heb ik nodig?
Lijmkam B3 (fijn): bij het gebruik van een fijngetande B3 lijmkam zul je ongeveer 800-900gr per m2 verbruiken.

Lijmkam B11 (grof): bij het gebruik van een grofgetande B11 lijmkam zul je ongeveer 900-1200gr per m2 verbruiken.

Technische gegevens Frencken Parketlijm HE330 emmer 15kg

Bekijk hier hetdatablad voor alle info over de Frencken Parketlijm HE330Frencken Parketlijm HE330 emmer 15kg - Wand- & Vloerlijm: Parketlijm - Kitcentrum.be

Samenstelling en eigenschappen
Basis : SMP Soortelijk gewicht (20 °C) : ca. 1,55 g/cm³
Viscositeit : pasteus
Kleur : licht beige
Geur : specifiek
Krimp : geen
Aantal componenten : 1
Temperatuurbestendigheid : -40°C tot +90°C
Vochtbestendigheid : goed
Uithardingssysteem : vochtuithardend
Uithardingssnelheid : > 2 mm / 24uur
Huidvorming na : ca. 30 minuten
Open tijd / inlegtijd : ca. 30 minuten
Schuurbaar na : ca. 16 uur
Beloopbaar na : 2 uur

ATTENTIE
Bovenstaande waarden zijn bepaald bij 23°C/50% RV en een houtvochtigheid van 10%. Afwijkende omstandigheden hebben andere waarden tot gevolg.

Toepassing
Parketlijm HE330 is geschikt voor verlijming van alle vormen houten vloerdelen van harde, zachte en exotische houtsoorten op alle voorkomende vloerdelen. Parketlijm HE330 kan zowel op zuigende als niet zuigende ondergronden worden gebruikt en is tevens geschikt voor vloerverwarming. Bij verlijming van voorbehandelde vloeren en houtsoorten welke een hoog gehalte aan oliën bevatten altijd eerst onze technische adviseurs raadplegen.

Ondergrond
De ondergrond moet vast, schoon, droog en vrij van stof zijn. Bij het verlijmen op oude tegelvloeren dienen deze altijd ontvet en grondig gereinigd te worden. Indien noodzakelijk de ondervloer tegen optrekkend vocht afdichten met Frencken 2-Block primer. Oude polish lagen kunnen verwijderd worden met de Frencken Stripper. Na deze reiniging goed naspoelen met zuiver water en wachten tot de ondergrond volledig droog is alvorens te verlijmen.

Tijdens het plaatsen van het parket dient men rekening te houden met de toegestane vochtpercentages in de ondergrond:
• beton: max. 3% (vloerverwarming max. 2%)
• anhydriet : max. 0,5% (vloerverwarming max. 0,3%)

Indien er twijfel is bij poederende, verzande of verbrande ondergronden, kan steeds een krastest uitgevoerd worden. Bij een zwak resultaat is het aan te bevelen de ondergrond voor te strijken met Frencken Deep Primer. Zorg verder voor een zuivere ondergrond. Bij renovatie moeten oude lijmresten mechanisch verwijderd worden. Gladde ondergronden mogen opgeruwd worden, een primer is niet noodzakelijk. Controleer tevens de vlakheid van de ondergrond. Indien er onder een regel van 2 m een verschil is van meer dan 2 mm, is het aan te raden een cementgebonden egaline, Frencken VE90, aan te brengen voordat het parket geplaatst wordt. Let op! Bij een anhydriet ondervloer dient bij voorkeur gewerkt te worden met een gipsgebonden egaline. Bij zeer sterk absorberende ondergronden is het aan te bevelen deze eerst te behandelen met Frencken Surface Primer. Een druppeltest kan hier uitsluitsel geven. Net vóór plaatsing, de ondergrond nog eens grondig stofzuigen.

Verwerking
Ondergronden eerst droog, stof- en vetvrij maken. Parketlijm HE330 dient met een getande lijmkam gelijkmatig op de ondergrond aangebracht te worden. Aanbevolen lijmkammen (afhankelijk van de ondergrond en het te verlijmen parket) zijn : B3 (goede passing) of B11 (minder goede passing bijvoorbeeld bij renovatie of niet geëgaliseerde ondergrond). Breng hierbij niet meer lijm aan op de ondergrond dan het gedeelte wat binnen ca. 30 min. met parket dichtgelegd kan worden. De parketdelen dienen zonder wachttijd in de verse lijmrillen gedrukt te worden. Parket met een schuivende beweging in de lijm plaatsen en eventueel aankloppen. Houd bij plaatsing van parket altijd een ruimte van 1 tot 1,5 cm aan tussen de muur, rondom pilaren of uitstekende delen, en het parket. Na minimaal 24 uur kan het parket opgeschuurd en behandeld worden. Parketlijm HE330 kan, voordat uitharding heeft plaatsgevonden, met Verdunning K van parket en gereedschap verwijderd worden. Uitgeharde lijm kan mechanisch worden verwijderd. (volgens TKB-6 op aanvraag verkrijgbaar).

Reviews voor: Frencken Parketlijm HE330 emmer 15kg

Dit product wordt beoordeeld met 4.5 sterren, gebaseerd op 2 reviews


 • Smeert prima uit en doet zijn werk. Het snelle uitharden is wel lastig als je in je eentje werkt. De lijm hard dan aan de zijkanten uit en na een aantal uut moet je steeds vaker stukjes er uit halen.
  Geschreven door Jasper op 10 februari 2024

 • De kit wordt gebruikt om mahonie in een Hongaarse punt te leggen. De viscositeit is, in eerste instantie, te hoog om lekker van de kam te kopen en te laag om lekker uit de emmer te “scheppen”. Maar na een paar vierkante meter had ik de slag te pakken. Ik ben een hobbieklusser . . . . . .
  Geschreven door André M. Verhoeven op 19 juli 2023

Ook een review schrijven?

Schrijf hier je review over Frencken Parketlijm HE330 emmer 15kg >