• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

De juiste siliconenkit voor jouw klus? Beantwoord een paar korte vragen & vind de beste siliconenkit

Aquarium kit & Terrarium kit | Transparant & zwart | Kitcentrum

Om jouw aquarium of terrarium af te dichten moet je geen 'standaard' siliconenkit gebruiken, maar heb je speciale aquarium kit / terrarium kit nodig. Om jou te helpen bij jouw keuze, gaan we jou uitleggen welke soorten aquarium kit er zijn en hoe je deze toe kan passen. Op deze pagina gaan wij jou vertellen over:Aquarium kit & Terrarium kit | Transparant & zwart | Kitcentrum

Welke kit voor Aquarium?

Laten we beginnen met uitleggen waarom je geen standaard afdichtingskit kunt gebruiken. Heel simpel gezegd: Hier kunnen stoffen in zitten die schadelijk zijn voor vissen en andere aquatische organismen die leven in een aquarium.

Dan komt nu de vraag: Welke kit gebruik ik voor een aquarium? Voor een aquarium gebruiken we kitsoorten die geen schadelijke stoffen bevatten. Aquariumkit bevat geen chemicaliën. Darnaast is aquarium kit bestand tegen de waterdruk en de constante vochtigheid in een aquarium. Tot slot heeft aquarium kit een goede hechting aan de materialen waar een aquarium van gemaakt kan worden. We raden je wel aan om goed te kijken naar de productgegevens die wij bij de aquariumkitten zetten. Zo zie je op welke ondergrond ze te gebruiken zijn en welke specifieke kenmerken ze hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan of het product geschikt is in zoet of in zout water.

Azijnzuurhoudende kit voor aquarium

Aquariumkit bevat altijd azijnzuur. Deze azijnzuur is een vervangende stof voor de stoffen (denk aan fungicide) die in 'standaard' afdichtingskitten zitten. We hebben het al eerder aangegeven, maar deze stoffen zijn dus schadelijk voor alle levende organismen in een aquarium. Azijnzuur is dit niet. Hierom is dit de ideale vervanging om zonder zorgen jouw kit aan te brengen in een aquarium. Het enige nadeel is dat er een vervelende geur vrij komt tijdens het uithardingsproces. Deze geur gaat na verloop van tijd gewoon weer weg dus hier hoef je je geen zorgen over te maken. 

Aquarium siliconenkit

Aquarium siliconenkit is een speciale kit die speciaal is ontworpen voor gebruik in aquaria. Deze kit biedt een duurzame, waterdichte afdichting die bestand is tegen de waterdruk en constante vochtigheid in het aquarium. Aquarium kit is veilig voor de bewoners van het aquarium en bevat geen schadelijke stoffen die het aquariumwater vies kunnen maken. 

Ottoseal S28

De Ottoseal S28 van Otto Chemie is een azijnzuurhoudende aquarium kit die de hoogstmogelijke veiligheid biedt aan gevoelige organismen. Het resultaat is duurzaam en de kleur (zwart of transparant) blijft mooi. Tijdens het uitharden veroorzaakt de azijnzuur een onaangename geur, die echter verdwijnt zodra de aquariumkit volledig is uitgehard. Deze aquarium kit is zeer weer- en verouderingsbestendig en wordt niet beïnvloed door UV-straling. Het is geschikt voor het maken van aquariums en terrariums uit glas en ook handig als lijmmiddel voor glazen bouwstenen. 

Soudal Silirub

Soudal Silirub AQ is een hoogwaardige aquarium kit op basis van siliconen die geschikt is voor het verlijmen van aquaria en terraria. Na uitharding is deze kit volstrekt neutraal en bestand tegen algen. Het is geschikt voor het verlijmen, repareren en 'produceren' van volglasaquaria en terraria met afmetingen tot maximaal 200 x 60 x 60 cm. Deze aquariumkit is verkrijgbaar in twee kleurstellingen. Dit zijn de veelgevraagde varianten zwart en transparant.

Zwaluw Aqua Silicone

Dan tot slot de Zwaluw Aqua Silicone. Deze transparante aquarium kit van Den Braven is speciaal ontworpen voor gebruik in zowel zoet- als zoutwateraquaria. Het is een azijnzuurhoudende aquariumkit die lang meegaat en niet verkleurt. Tijdens het uitharden kan het een onaangename geur verspreiden, maar deze verdwijnt na volledige uitharding. Het resultaat is een duurzaam elastisch blijvend rubber dat geschikt is voor het afdichten en lijmen van volledig glazen constructies zoals aquaria, terraria en vitrinenbouw. Het product hecht uitstekend op glas. Houd er rekening mee dat het niet geschikt is voor aquaria groter dan 1000 liter en/of hoger dan 60 cm.

Terrarium kit

Terrarium kit is een speciale kit die gebruikt wordt voor het maken van terrariums. Terrarium kit is geschikt voor het verlijmen van glas, het afdichten van naden en het creëren van een waterdichte afwerking. Het is belangrijk om een kit te kiezen die geschikt is voor het soort dieren dat in het terrarium gehouden wordt. Zo zijn er speciale terrarium kitten die geschikt zijn voor reptielen en amfibieën. Terrarium kit is verkrijgbaar in verschillende varianten. De drie kitten die wij hierboven noemen zijn speciaal ontwikkelt voor terraria! Een terrarium kit is eigenlijk hetzelfde als een aquarium kit. Maak je dus geen zorgen over de eventuele verschillen. De producten die online aangeboden door Kitcentrum zijn voor beiden te gebruiken.

Aquarium kit zwart

Op zoek naar een zwarte aquariumkit? Kitcentrum heeft zwarte aquariumkitten van Otto Chemie en Soudal in het assortiment. De zwarte kleur past perfect bij donkere materialen en geeft een strakke uitstraling aan jouw aquarium.