• Voor 21:30 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging binnen België vanaf 50,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Product niet gevonden

Het gezochte product " Ottoseal S68 310ml " kan niet gevonden worden. Mogelijk is deze niet meer bestelbaar. Hieronder vind je producten uit dezelfde categorie, mogelijk kunnen wij je daarmee van dienst zijn.

Cleanroom & Isega kit | Siliconenkit | Kitcentrum

Cleanroom kit / Isega kit is speciaal ontwikkeld voor gebruik in cleanroomomgevingen. Cleanrooms zijn zeer gecontroleerde ruimtes waar strenge eisen gelden over de luchtkwaliteit en de beheersing van verontreinigingen, zoals deeltes, micro-organismen en chemische stoffen. Deze omgevingen worden vaak aangetroffen in industrieën zoals de farmaceutische, elektronica- en voedselverwerking. Omdat (bijna) alle kitten problemen kunnen veroorzaken in dit soort ruimtes, is er dus een speciale kit voor ontwikkeld. Een cruciale eigenschap van deze cleanroom kit is dat het de reinheidsnormen goed kan handhaven. Zelfs de kleine verontreinigingen kunnen namelijk grote gevolgen hebben voor producten en processen binnen zo'n cleanroom. Cleanroom & Isega kit | Siliconenkit | Kitcentrum

Kit geschikt voor cleanrooms

Het kiezen van de juiste kit voor cleanrooms is essentieel, omdat cleanrooms speciale eisen stellen aan materialen om de lucht- en oppervlakteverontreiniging tot minimum te beperken. Zélfs cleanroom kit is verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. Zo zijn er siliconenkitten en hybride polymeerkitten die te gebruiken zijn in cleanrooms. Hieronder zie je per type een voorbeeld met wat typerende eigenschappen, waardoor jij het verschil makkelijk kan zien: 

Ottoseal M380, een hybride polymeerkit voor cleanrooms

 • Overschilderbaar
 • Geschikt voor ruimtes die vrij zijn van siliconen moeten zijn
 • Niet geschikt voor operatiekamers, medische keuring en laberatoriumkamers
 • Geen goede bestendigheid tegen reinigings- en desinfectiemiddelen

Ottoseal S67, een siliconenkit voor cleanrooms

 • Niet overschilderbaar
 • Niet geschikt voor ruimte die vrij van siliconen moeten zijn
 • Geschikt voor operatiekamers, medische keuring en laberatoriumkamers
 • Goede bestendigheid tegen reinigings- en desinfectiemiddelen

Waarom is er kit met een keurmerk?

Deze keurmerken stellen voorwaarden aan (in dit geval) kit. Ze geven bepaalde richtlijnen waar de kit aan moet voldoen. Hierin staat precies aangegeven wat wel, maar ook wat niet mag. Al deze regels zijn speciaal ontwikkeld voor cleanrooms en productieruimtes waar hoge eisen aan de hygiëne gesteld wordt. Het is het natuurlijk van groot belang dat de afdichtingskitten hierop zijn aangepast. 

Deze keurmerken zijn in het leven geroepen om veiligheid nu én in de toekomst te kunnen garanderen van omgevingen waar dit nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laboratoria, product ruimtes voor geneesmiddelen, ziekenhuizen, waterzuiveringsinstallaties en overal waar gewerkt wordt met eten zoals een restaurant of slagerij.

Een belangrijke nuance: dat niet alle kitten voldoen aan de ISEGA eisen wil niet zeggen dat ze giftig en gevaarlijk zijn. Je kan een niet-gekeurde siliconenkit gewoon in je keuken gebruiken. Aan kitten met een ISEGA keurmerk worden hogere eisen gesteld en deze eisen worden beter gecontroleerd.

Het isega keurmerk

Het ISEGA-keurmerk is een certificering die aangeeft dat een product veilig is voor gebruik met voedsel. Het wordt toegekend aan producten die voldoen aan strikte voedselveiligheidsnormen en geschikt zijn voor contact met voedsel. Dit keurmerk biedt vertrouwen in de veiligheid en geschiktheid van producten in de voedselindustrie.

Eigenschappen cleanroom-  en Isega keurmerk kit

De meeste cleanroom kit heeft een basis van siliconen. Dat een cleanroom kit speciaal gecertificeerd is, betekent niet dat het alleen voor cleanrooms te gebruiken is. Het keurmerk of de geschiktheid is echt een extra toevoeging op de standaard eigenschappen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor brandwerende acrylaatkitten. Benieuwd naar de specifieke voordelen van een cleanroom polymeer of siliconen? Kijk hieronder naar het verschil tussen de Ottoseal M380 (polymeerkit) en de Ottoseal S67 (siliconenkit):

Eigenschappen_m380_en_s67

Bestel cleanroom kit bij Kitcentrum

Online cleanroom kit bestellen doe je bij Kitcentrum! Ontvang het de volgende dag al thuis wanneer je voor 23.59 jouw bestelling plaatst! Gratis bezorging vanaf €50,-